Cum să faci brioşe delicioase cu conţinut scăzut de calorii. Sunt reţele simple şi sănătoase. Îţi dai pe spate toţi invitaţii

Brioşa este un desert delicios şi foarte popular. Cele din comerţ, e drept, au foarte mult zahăr şi nu sunt deloc prietenoase cu silueta. Dar dacă, totuşi, aveţi poftă de brioşe şi vreţi să vă şi menţineţi, nimic mai simplu, le faceţi chiar la voi acasă.

20 ian. 2022, 18:04
Cum să faci brioşe delicioase cu conţinut scăzut de calorii. Sunt reţele simple şi sănătoase. Îţi dai pe spate toţi invitaţii

Brioşele pot fi făcute şi într-un mod sănătos, renunţând la ingredientele care dăunează şi care au un conţinut crescut de calorii.

Optaţi pentru brioşe cu fructe. Spre exemplu, brioşe cu afine sau banane. Chiar şi cele cu dovleac sunt bune. Nici ciocolata nu o putem exclude de tot.

Brioşe cu afine

De ce aveţi nevoie

1 3/4 căni, plus 1 linguriță (210 grame in total) de făină albă sau integrală

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de praf de copt

1/2 linguriță de sare de mare

1/4 linguriță de scorțișoară măcinată

1/3 cană (80 ml) de ulei de măsline sau sos de mere

1/2 ceașcă (170 de grame) de miere

2 ouă

1 cană (227 grame) de iaurt simplu grecesc

2 lingurițe de extract de vanilie

1 cană (140 de grame) de afine

Cum le preparaţi

Amestecă ingredientele uscate, cu excepția linguriței suplimentare de făină. Într-un castron separat, mixează uleiul (sau sosul de mere), ouăle, mierea, iaurtul și vanilia.

Toarnă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă ușor. Se amestecă afinele cu restul de linguriță de făină și se adaugă în aluat.

Împarte aluatul în 12 forme de brioșe și coace la 250°C timp de 16-19 minute.

O brioșă are 200 de calorii, 8 grame de grăsimi, 200 mg de sodiu, 27 de grame de carbohidrați, 1 gram de fibre, 14 grame de zahăr și 4 grame de proteine.

Brioşe cu dovleac

De ce aveţi nevoie

200 g faina
200 g dovleac crud
150 g zahar
100 g unt
2 oua
150 g iaurt
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare

Mod de preparare

Înainte de toate, Incingem cuptorul la 175 grade C. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar. Il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem peste el adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit.

Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa, dupa care adaugam pe rand ouale. Adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine incorporam usor de tot iaurtul. Obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta.

Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.

Brioşe cu banane

Ingrediente

2 banane foarte coapte
2 oua
80 g unt
70 g zahar
150 g faina
2 lingurite praf de copt
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Într-un vas, se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa.

Se adaugă făina, esența de vanilie şi praful de copt şi se amestecă din nou. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Briosele coapte se lasă să se răcească în totalitate, şi pentru a le aduce la masă se topeşte mierea la bain-marie. Se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin.

Citeşte şi Cum prepari cele mai gustoase brioșe din ouă pentru micul dejun. Rețeta perfectă care înlocuiește clasicele ochiuri sau omletă

Citeşte şi Rețetă delicioasă de ciocolată caldă. Secretul pentru cea mai bună ciocolată caldă făcută în casă