Cum să faci cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul care înlocuiește perfect ouăle

Știai că poți să faci o omletă gustoasă fără ouă? Greu de crezut, însă poți mânca acest preparat și atunci când ții post. Ai nevoie de un ingredient banal care va face din rețeta ta una senzațională.

07 oct. 2023, 10:16
Cum să faci cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul care înlocuiește perfect ouăle
Cum să faci cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul care înlocuiește perfect ouăle

Rețeta pentru cea mai gustoasă omletă fără ouă. Nu îți vine să crezi? Ea chiar există și poate fi consumată în perioadele de post. Ai nevoie de doar câteva ingrediente banale, foarte la îndemână, dar sățioase.

Citește și: STUDIU Omleta consumată prea des are efecte nedorite asupra sănătăţii. Inima şi creierul, principalele organe afectate

Secretul pentru cea mai gustoasă omletă de post

Cine spune că nu poți să faci omletă fără ouă sigur nu știe că această rețetă chiar există. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pe care le găsești în orice supermarket. Omleta fără ouă este 100% vegană, astfel că nu trebuie să îți faci griji cu privire la variantele de mâncare din perioada postului. Acest preparat are un gust formidabil și seamănă foarte mult cu omleta cu ou. Rețeta vegană se poate adapta pe gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate, ca ciuperci, usturoi, pătrunjel sau orice vrei.

Cel mai bun înlocuitor pentru ouă este făina de năut. Cu aroma sa specială, bogată în proteine și culoarea sa ușor galbenă, este perfectă ca bază pentru preparatul vegan. Pentru ca omleta să iasă pufoasă ai nevoie de tofu moale, fiind un produs pe bază de soia. Poate fi zdrobit cu furculița pentru a-l adăuga în rețetă.

Dacă nu ai tofu, poți înlocui ingredientul cu cremă vegetală, iaurt vegetal sau lapte de soia. Este necesar să adăugi și ulei de măsline în compoziți. Acesta are rolul de a spori gustul și textura preparatului. Pentru ca omleta vegană să aibă și aceeași culoare ca cea cu ouă, poți adăuga un vârf de turmeric. Pentru a-ți personaliza omleta, poți adăuga măsline, spanac, morcov ras, ardei gras roșu sau verde, ciuperci, roșii uscate, semințe de susan sau mac.

Ingrediente:

  • 100 grame făină de năut
  • 1 linguriță sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 200 grame tofu moale
  • 150 mililitri apă
  • un praf de turmeric- opțional
  • 2-3 linguri ulei de măsline + 1 lingură pentru prăjit

Într-un castron se amestecă făina de năut cu sarea și piperul. Peste făină, se adaugă tofu moale, apoi treptat apa și uleiul. Se bate compoziția bine cu un tel. În tigaie se toarnă o lingură de ulei care se încinge la foc mediu. După ce uleiul s-a încins, se reduce focul la minim și se toarnă compoziția de omletă. Omleta se lasă 10 minute la prăjit, la foc mic sub capac. Cu o spatulă, se întoarce și se lasă la prăjit pentru 5 minute, sub capac, la foc mic. Se servește după preferințe.

Citește și: Ingredientul secret pentru o omletă cât mai pufoasă și gustoasă