Cum să faci gem de gutui fără zahăr. Secretul prin care își menține aceeași savoare

Gemul de gutui este un preparat pe care multe gospodine îl preferă, însă multe dintre ele știu că acesta conține mult zahăr, lucru care le sperie. Vă aratăm cum să preparați un gem de gutui fără niciun pic de zahăr.

12 nov. 2022, 10:53
Cum să faci gem de gutui fără zahăr. Secretul prin care își menține aceeași savoare

Gemul de gutui este un preparat pe care multe gospodine îl preferă, însă multe dintre ele știu că acesta conține mult zahăr, lucru care le sperie. Multe dintre femei vor să scape de kilogramele în plus, iar pentru asta încearcă pe cât posibil să ducă o viață cât se poate de sănătoasă. Unul dintre alimentele interzise cu desăvârșire în ceea ce privește o dietă sănătoaă este zahărul. Cu toate că atunci când vrem să pregătim un gem de gutui este important zahărul, iată că se poate și fără.

Gem de gutui fără zahăr. Secretul prin care își menține aceeași savoare

Gemul de gutui este ideal pentru clătite, gogoși sau mege foarte bine întins pe pâine prăjită cu unt. Cu toate acestea pare imposibil ca acesta să aiba o savoare bună fără zahăr. Ei iată că acest lucru se poate. Secretul pe care multe gospodine doresc să îl știe constă în faptul că trebuie să adauge mere cât mai zemoase  în compoziție în combinație cu gutuile acrișoare. Ai nevoir  de 25 gutui, 12 mere, 100 ml de suc de lămâie, 100 ml de apă și un praf de sare.

Citește și: Rețetă de varză murată la borcan! Un preparat ideal pentru iarnă

Modul de prepare al gemului de gutui

Pentru că multe gospodine vor să petreacă cât mai puțin timp în weekend în bucătărie, gemul de gutui se prepară imediat. Mai întâi se spală fructele și de decojesc, după aceea se taie gutuile pe jumătate, Următorul pas este să razi fructele pe răzătoare, iar mai apoi poți pune compoziția în oală cu sare și apă. Fierbe gemul la foc mare până când ajunge la un punct înalt de fierbere, iar mai apoi pune oala la foc mic. Peste 30 de minute poți adăuga sucul de lămâie , iar mai apoi continuă să fierbi încă o oră fructele până ajungi la o consistență groasă ca de magiun. Ulterior poți turna gemul în borcane. Închide mai apoi borcanele  până se răcesc complet. Mai exact, se recmandă ca timp de două săptăâni să nu te atingi de borcane, iar mai apoi te poți foli de el.

Gospodinele știu perfect că gemul de gutui poate fi consumat în diverse feluri. Putem opta pentru niște clătite delicioase cu gutui,  sau poate niște gogoși. De asemenea gemul de gutui mai poate fi folosit și pentru turte sau este ideal pentru a-l întinde pe pâine prăjită cu unt. Unele gospodie îl mai folosesc și în prăjituri de casă.

Așadar, iată cât de ușor se prepară și cum putem să înlocuim zahărul, iar savoarea să fie la fel.

Citește și: Anna Lesko îți arată cum să faci cea mai delicioasă rețetă de dulceață din pere și nuci