Cum să faci la tine acasă aripioare picante ca la KFC! E mai simplu decât pare și e mult mai ieftin

Cine nu poftește la o porție delicioasă de aripioare picante de la KFC! Ei bine, venim în ajutorul tău cu o variantă mult mai ieftină, care poate fi făcută chiar la tine în bucătărie.

12 mart. 2024, 21:30
Cum să faci la tine acasă aripioare picante ca la KFC! E mai simplu decât pare și e mult mai ieftin
Cum să faci la tine acasă aripioare picante ca la KFC! E mai simplu decât pare și e mult mai ieftin. Cât timp durează?

Aripioare picante ca la KFC făcute chiar la tine acasă! Cu siguranță, acesta este un preparat care este pe gustul multor oameni, însă există posibilitatea să ajungi să obții gustul emblematic chiar și la tine în bucătărie. Aceasta este simplu de făcut și este și mai ieftin.

Citește și: Cât costă apartamentul Antoniei de la malul mării: „Mi-am îndeplinit un vis”. Artista și Alex Velea vor avea vecini de top

Ingrediente

  • 12 aripioare (aprox 800 gr)
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 1 cana faina
  • 3 lingurite chili pudra
  • 1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Aripioarele se taie în cele 3 bucăți, iar vârfurile se arunca. Se spală bine și se pun într-o oala. Se acoperă cu 2 cani de apa rece în care am dizolvat 1/2 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță vegeta și 1 linguriță sare. Se lasă la frigider cca 2-4 ore. Se pune oala pe foc și se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Se scurg apoi de apa și după ce se răcoresc un pic se absorb bine cu șervetele de bucătărie. Într-un bol bateți oul, apoi adaugați laptele și omogenizați bine. În alt bol/cutie cu capac amestecați faina cu chili, 1/2 linguriță sare și 1 vârf linguriță usturoi granulat. Amestecați bine. Treceți fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte și iar prin amestecul de faina. Aripioarele trebuie puse neinghesuite în cutia cu faina, care trebuie ulterior acoperită cu capacul și apoi am scuturată până aripioarele s-au acoperit bine. Trebuie încinsă bine de tot o sticla de ulei într-o tigaie adâncă. Apoi puse cate 6 aripioare o data în sita speciala pe care o are tigaia pentru prăjit și scufundate în baia de ulei pentru fix 3 minute. Acestea pot fi scoase pe o farfurie cu șervetele să absoarbă grăsimea. Uleiul trebuie să fie bine încins, verificați-l înainte de a pune aripioarele la prăjit. Lașați aripioarele la răcit macar 10 minute. Se servesc călduțe sau reci. Rămân crocante cca 2-3 ore după ce au fost preparate.

Citește și: Familia lui George Burcea și a Vivianei Sposub are un nou membru: „Ajung și la acest capitol al vieții mele”