Cum să faci pâine de casă. Cele mai comune greşeli pe care le fac gospodinele

Nimic nu se compară cu pâine caldă de casă. Deşi reţeta nu este deloc grea, multe dintre gospodine fac frecvent câteva greşeli majore. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să faceţi o pâine pufoasă şi gustoasă.

17 feb. 2022, 11:43
Cum să faci pâine de casă. Cele mai comune greşeli pe care le fac gospodinele

Cum să faci pâine de casă. Reţeta este una foarte simplă, pe care este musai să o încercaţi. Dacă respectaţi cu stricteţe toate indicaţiile, nu are cum să nu vă iasă pâinea perfect.

Cum să faci pâine de casă

Pentru prepararea pâinii aveţi nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de făină, 10 grame de drojdie uscată, două linguriţe de sare, două linguriţe de zahăr, 50 ml de ulei şi 650 de ml de apă călduţă.

Citeşte şi Reţeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. E simplu de făcut, conţine ingrediente puţine şi, evident, e delicioasă! VIDEO

Mod de preparare

În primul rând, este foarte important să cerneţi făina de două ori. Drojdia uscată se amestecă cu zahărul şi cu cele două linguriţe de sare. Adaugă 50 de ml de apă şi o lingură de făină şi amestecă bine. Se lasă la dospit timp de 15 minute. După ce şi-a dublat volumul, se adaugă făină, apă călduţă şi se frământă din exterior spre interior timp de cinci minute. Se împarte aluatul în câte pâini vrei să faci, după care se lasă la dospit într-o tavă.

După jumătate de oră, se unge pâinea cu ou şi puţină apă. De asemenea, poţi să adaugi şi câteva seminţe. Se introduce la cuptor, 160 de grade C, pentru 10 minute, apoi mărește temperatura la 180 de grade C și las-o așa timp de 40 de minute, potrivit cookpad.com.

Citeşte şi Cum să-ți pregătești un burger sănătos chiar la tine acasă. Urmează acești pași simpli ca să-ți iasă o rețetă ca la carte

Greşelile pe care le fac gospodinele atunci cânt prepară pâinea de casă

Atenţie, multe dintre gospodine foloseasc apă prea caldă sau nu pun suficientă făină şi  pâinea se surpă după ce a crescut prea mult. De asemenea. coaja nu se coace bine. Dacă pâinea voastră nu a crescut şi iese turtită, este posibil să fi pus prea multă făină.

De asemenea, este important să punem drojdie suficientă şi cantitatea de apă corespunzătoare, astfel încât pâinea să crească destul. Ai grijă, însă, o cantitate prea mare de apă poate duce la o pâine care se surpă, nu e coaptă suficient și are laturile brune.

Făina pe care o foloseşti trebuie să fie de calitate. În caz contrar, pâinea voastră nu va creşte suficient, iar coaja va rămâne crudă.

Respectă cu stricteţe timpii de lucru, în caz contrat pâinea nu va crește destul sau coaja nu va fi suficient de coaptă, conform casa-gradina.ro.