Cum sa gatesti broccoli. 8 RETETE sanatoase cu broccoli

Stii ca i se spune super-leguma, ca are calciu, fier, vitamine si antioxidanti in cantitati rar intalnite in natura. Stii ca la noi broccoli inca e considerata un fel de conopida de fite. Dar stii cum sa gatesti broccoli? E adevarat, nu e cea mai savuroasa leguma, dar iti oferim niste idei de preparare care sa te ajute sa introduci acest aliment uimitor de benefic in dieta obisnuita a familiei tale.
Romania TV
12 nov. 2020, 04:11
Cum sa gatesti broccoli. 8 RETETE sanatoase cu broccoli

Insa inainte de a prepara super-leguma, trebuie sa o alegem cu grija: cauta broccoli cu buchetelele stranse bine, tari si cat mai verzi. Orice urma de galben la inflorescente, precum si tulpinile lemnoase, cu gauri la baza, sunt semne ca leguma e trecuta. Ca sa o pastrezi, pune-o intr-o punga de plastic si bag-o la frigider in sertarul de legume. Chiar si asa, broccoli nu va tine mai mult de cinci zile.

Iata cum sa gatesti broccoli, in cateva retete delicioase si sanatoase:

1. Broccoli cu migdale

Fierbe in abur (sau in apa) buchetelele de broccoli. Separat fa un sos topind niste unt, in care pui zeama de lamaie, sare si piper. Toarna sosul peste leguma fierbinte si presara deasupra migdale pisate in bucati mari.

2. Sos de broccoli

Baga leguma fiarta in blender cu smantana, sare, piper si parmezan ras pe razatoarea fina. Serveste sosul intr-un castronel alaturi de fasii de legume proaspete (ardei gras, morcov, etc.), branza sau feliute de pui.

3. Salata de broccoli cu naut

Lasa leguma fiarta sa se raceasca si amestec-o usor cu boabe de naut fierte (din conserva), rosii cherry taiate in patru, bucatele de branza Feta, ulei de masline si otet din vin rosu.

4. Supa-crema de broccoli

Inabusa ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, adauga broccoli desfacut in buchetele, acopera totul cu baza de supa de pui si lasa sa fiarba pana se patrunde broccoli. Paseaza totul bine pana ajunge la consistenta cremoasa.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!