Cum să găteşti corect carnea de pui. Trei soluţii simple

Prepararea necorespunzătoare a cărnii de pui îţi poate pune în pericol sănătate. Specialiştii americani recomandă trei câteva soluţii pentru a diminua riscurile.

30 mai 2020, 04:01
Cum să găteşti corect carnea de pui. Trei soluţii simple

Specialiştii americani avertizează că spălarea cărnii de pui sporeşte riscul de contaminare a altor obiecte şi alimente cu bacterii periculoase, motiv pentru care îţi oferă câteva soluţii pentru a diminua riscurile:

1. Găteşte carnea la final

Ideal este să speli şi să prepari toate ingredientele de care ai nevoie pentru o reţetă înainte de a porţiona şi găti carnea.

2. Foloseşte produse pentru igienizare

După ce pregăteşti carnea, spală-te pe mâini şi curăţă suprafeţele cu produse special concepute pentru igienizarea suprafeţelor din bucătărie. Desigur, este recomandat să speli şi ustensilele folosite sau să alegi altele pentru a lucra cu celelalte ingrediente, pentru a evita contaminarea.

3. Investeşte într-un termometru de bucătărie

Un termometru te ajută să găteşti carnea fix cât trebuie, pentru a evita eventuale probleme de sănătate cauzate de bacteriile ce se pot ascunde în carnea de pui.

Citeşte şi Coronavirus la o fabrică de prelucrare a cărnii din Olanda în care lucrează 270 de români. Doi dintre ei, confirmaţi cu COVID-19