Cum să îți hidratezi mâinile uscate și crăpate în timpul sezonului rece. Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii

Sezonul rece este inamicul numărul unu al mâinilor tale. Pielea netedă și catifelată suferă foarte mult în perioada anotimpului rece dacă nu o tratezi cum trebuie.

05 nov. 2022, 18:03
Cum să îți hidratezi mâinile uscate și crăpate în timpul sezonului rece. Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii

Mâinile sunt cartea de vizită a oamenilor, dar mai ales a femeilor. Felul în care acestea arată spune foarte multe despre personalitatea fiecăruia, însă odată cu venirea sezonului rece ele au de suferit dacă nu sunt îngrijite corespunzător.

Citește și Truc genial. Pune acest ingredient în maşina de spălat şi vei avea cele mai pufoase haine. Nu uita de butonul secret!

Sezonul rece este unul dintre inamicii principali ai mâinilor tale. Pielea netedă și catifelată din sezoanele trecute devine acum roșie, crăpată și aspră pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Vinovat de acest aspect este frigul, dar și lipsa de hidratare pentru că în timpul iernii umiditatea din aer scade.

Pielea mâinilor tale se poate deshidrata foarte repede în acest sezon și din cauza spălatului foarte des, dar și a dezinfectării lor. În încercarea de a te feri de răceală, gripă, dar și coronavirus fără să vrei, diminuezi stratul lipidic natural.

”Eficienţa cu care mâinile noastre rezistă la condiţiile dificile din timpul iernii are o foarte strânsă legătură cu puterea barierei pielii noastre”, spune Charles Crutchfield, profesor de dermatologie la Universitatea de Medicină din Minnesota.

Ce este bariera pielii

Ei bine, bariera pielii este un amestec de proteine, lipide şi uleiuri care protejează țesutul cutanat împotriva deshidratării şi ajută la regenerarea sa pe timpul iernii.

Cei care au această barieră slabă sunt predispuși la simptomele pielii sensibile, care se manifestă prin mâncărime, inflamaţie sau eczemele.

Mâinile uscate, crăpate și lipsite de elasticitate au nevoie de o hidratare ca la carte, care implică utilizarea cremelor hidratante.

”Crema hidratantă este cea care va împiedica evaporarea apei şi îţi va menţine mâinile moi şi catifelate”, spune dermatologul Amz Wechsler.

O vorbă românească spune că este mai bine să previi decât să tratezi, așa că pentru a evita deshidratarea mâinilor cel mai bine este să folosești din timp cremă hidratantă.

Iar pentru un efect vizibil și pe termen lung, crema trebuie aplicată de 5- 6 ori pe zi, în felul acesta vei avea mâinile protejate pe tot parcursul zilei.

Și ca să nu uiți să faci asta, cel mai bine este să îți ții creme hidratante mereu la îndemână, atât acasă, cât şi în poşetă. Atunci când aplici crema pe mâini să nu uiți și de hidratarea unghiilor şi a cuticulelor, pentru că la fel ca și pielea mâinilor, şi ele pot deveni uscate.

Citește și De ce este atât de important să vă curățați pensulele de machiaj