Cum să mănânci mult de Paşte, fără să faci indigestie! 5 trucuri care te ajută

Perioada sarbatorilor pascale este un adevarat festin culinar. Mesele copioase, cu cozonaci pufosi, fripturi de miel, drob si sarmale, sunt la ordinea zilei. Totusi, inainte de a te infrupta din toate bunataturile, ar trebuie sa te gandesti si la silueta si sanatatea ta. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2014, 07:32
Cum să mănânci mult de Paşte, fără să faci indigestie! 5 trucuri care te ajută

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa mananci pe saturate, fara sa faci indigestie:

1. Mananca lent

Chiar daca mancarurile sunt apetisante si asteptai cu multa nerabdare sa te infrupti din bunataturile pascale, incearca sa fii cumpatat/a. Nu manca repede sau cu pofta, deoarece organismul tau nu isi va putea face digestia in conditii optime.

Mananca lent si mesteca foarte bine alimentele. In acest fel, procesul digestiv va fi imbunatatit. De asemenea, incearca sa faci pauze intre felurile de mancare, pentru ca stomacul sa aiba timp sa proceseze alimentele.

2. Mananca ananas

Ananasul crud contine bromelaina, o substanta care accelereaza digestia. Daca te pregatesti sa mananci mult de sarbatori, ai grija sa ai la indemana si cateva felii de ananas. In afara de ananas nu este indicat sa consumi alte fructe in timpul mesei, deoarece cu digestia alimentelor.

3. Ia un supliment digestiv
Suplimentele alimentare digestive pe baza de enzime si saruri biliare nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa sau din geanta de sarbatori, mai ales daca stii ca urmeaza sa mananci mult. Acestea imbunatatesc digestia si elimina disconfortul cauzat de o posibila indigestie.

Citeşte mai mult pe ele.ro