Cum să nu te îngraşi în concediu mâncând orice. Trucuri uşoare ca să previi depunerea grăsimii

Îl aşteptăm tot anul şi ne bucurăm la maximum de el, de locurile vizitate şi de relaxare. Dar nu puţini sunt aceia dintre noi care, odată ajunşi acasă din concediu, se urcă pe cântar şi constată că greutatea şi-a făcut de cap.

21 iul. 2021, 15:51
Cum să nu te îngraşi în concediu mâncând orice. Trucuri uşoare ca să previi depunerea grăsimii

Cum să nu te îngraşi în concediu mâncând orice. Şi totuşi, poţi merge liniştit în vacanţă, poţi mânca orice şi, cu toate astea, să nu acumulezi niciun kilogram în plus. Consilierul în nutriţie Anca Alungulesei are câteva trucuri prin care poţi ţine la distanţă kilogramele în plus, în vacanţă.

Apa, somnul, proteinele în cantitate moderată, grăsimile bogate în omega 3, legumele şi verdeţurile şi, desigur, relaxarea nu vor mişca acul cântarului în sus, spune specialistul, potrivit Mediafax.

Cum să nu te îngraşi în concediu mâncând orice. Reguli de aur pentru o vacanţă all inclusive fără frustrări

  1. În primul rând, este esenţial să înveţi să negociezi cu mintea ta, astfel încât să o menţii într-o stare de relaxare şi să nu-i dai posibilitatea să intre în panică. Iată un exemplu de negociere: dacă vrei să bei o bere pe zi sau un cocktail, atunci renunţă la paste şi pizza: „Îi încurajez pe oameni să înveţe arta negocierii cu sine. Efectiv faci un acord tu cu tine despre cât să bei sau să mănânci, când spui stop şi cum alegi să te simţi după. Uneori este mai important pentru tine să fii vesel, în linie cu toţi prietenii de la masă, ceea ce este firesc atât timp cât este o acţiune conştientă ca efecte, ca rezultat interior. Când alegerea este asumată şi sinceră, vinovăţia efectiv nu îşi mai are locul”, dă asigurări Anca Alungulesei.
  2. Nicio masă principală fără salată. Specialistul recomandă să mâncăm salata înainte de felul principal pentru uşurarea digestiei. În plus, stomacul se umple mai uşor şi mai repede, ceea ce înseamnă că vom mânca mai puţin din felul principal.
  3. La fel de importante ca alimentaţia sunt hidratarea şi somnul suficient. Este important de reţinut faptul că lipsa somnului creşte pofta de mâncare.

Citeste si Alimentul la care nu trebuie să renunţi sub nicio formă dacă vrei să slăbeşti. Medic diabetolog: „E cea mai bună sursă de saţietate”

Avem nevoie de o rutină benefică atât pentru corp, cât şi pentru minte şi în vacanţă, şi atunci suntem tot noi cu noi, în acelaşi corp, cu aceeaşi minte care ne coordonează. Nu ne face bine să ne setăm mental că vacanţa este un capitol paralel faţă de stilul de viaţă pe care noi îl considerăm sănătos. De exemplu, în concediu, ne putem păstra fără eforturi rutina de a bea cât mai multă apă pentru a avea un nivel de hidratare ridicat, putem alege să consumăm carbohidraţii la masa de prânz şi proteina seara.

Să asezonăm totul cu câte o salată de crudităţi, să punem accent pe calitatea somnului şi pe refacerea organismului sunt lucruri care ne fac să ne respectăm mai mult prin crearea unei stări de bine în care noi suntem pe primul plan, şi nu farfuria cu mâncare”, explică Anca Alungulesei.

Nutriţionista subliniază, totodată, faptul că, în situaţia în care ne îngrăşăm în concediu, să încercăm să nu privim kilogramele în plus nici ca o dramă, nici ca un eşec personal, ci cu naturaleţe şi cu convingerea că ele se pot topi în cel mai scurt timp dacă ne setăm acest scop.

Citeste si Fructul pe care trebuie să-l mănânci înainte de masă dacă vrei să slăbeşti. Accelerează arderile şi topeşte rapid grăsimea