Cum să obţii o piele de bebeluş în doar 20 de minute

Nimic nu se compară cu pielea fină și plăcut mirositoare a unui bebeluș. Agitația de zi cu zi, stresul cotidian, lucratul peste program, își pun cu siguranță amprenta și asupra pieli tale. Lipsa de hidratare și alimentația precară ajută considerabil la îmbătrânirea prematură atât a tenului cât și a pielei.

RomaniaTV.net
10 mai 2017, 08:24
Cum să obţii o piele de bebeluş în doar 20 de minute

Dacă ai uitat cum este să ai o piele fină ca de bebeluș, nu e nici o problemă acum poți să apelezi la aceste mici trucuri pentru a te bucura de frumusețea corpului tău.

Primul lucru de care trebuie să ții cont este acela că sănătatea interioară este reflectată la nivelul pielii. Astfel că, dacă uscăciunea pielii tale nu are legătură cu un început de psoriazis sau nu este provocată de o alergie sau eczemă, poți să te bucuri de micile trucuri de mai jos.

Încheie ziua cu o baie aromată

Sigur știi ce beneficii miraculoase aduc ceaiurile asupra sănătății, însă știi modalitatea prin care acestea îți pot hidrata vizibil pielea?

Primul pas este demachierea tenului pe care o poți realiza cu ajutorul uleiului de măsline, apoi procesul de exfoliere, pentru care ai nevoie de  o mână de faină de mălai, 10 linguri de miere de albine și 2 linguri de ulei de măsline.

Amestecul obținut se pune câte puțin în palme și se freacă tot corpul umed, cu mișcări circulare. După ce ai eliminat cu ajutorul dușului gomajul de pe pielea ta, poți să îți pui un săculeț cu plante sub jetul de apă de la cadă și să aștepți să se umple. Poți opta pentru levănțică, mușetel, iasomie sau tei. În cazul în care vrei să obții un efect relaxant mai intens poți să optezi pentru verbină. Aceasta îți va oferi un efect psihotonic.

Truc!

Poți să adaugi în apa de baie două linguri de bicarbonat, astfel vei combate cu succes nervozitatea, stresul, durerile musculare, picioarele umflate și eventualele eczeme.

Nu uita crema de după baie

Cea mai frecventă greșeală pe care o facem adesea este ca imediat după baie să ne ștergem cu prosopul foarte bine.

Astfel că vei favoriza procesul de uscare a pielii.

Înlocuiește acest obicei și imediat după ce ai ieșit din cadă lasă pielea un pic să se zvânte apoi aplică  unt de cocos pe tot corpul, prin mișcări ușoare. Astfel uleiul va intra mult mai bine în piele, o va hidrata și o va menține tânără și frumoasă. Dacă ești singur în casă, mai rămâi preț de câteva minute gol, pentru a avea timp suficient untul să penetreze pielea.

În cazul în care problema ta principală sunt câlcăiele crăpate, după gomaj și baie aplică într-un strat gros cremă de gălbenele și apoi o pereche de șosete flaușate din bumbac pe care să le menții pe tot parcursul nopții.

Bea o cană de lapte călduț și apoi nu mai pierde timpul și bucură-te de un somn bun înainte de 12 noaptea. Un mic truc benefic ție ar fi să dormi cu cât mai puține haine pe tine, pentru ca astfel să se poată aerisi corpul tău și să-și regleze temperatura singur pe timpul nopții. Dacă optezi pentru acest truc ai grijă să nu fie totuși geamul deschis.

Dușul de dimineață

Chiar dacă ești mereu pe fugă mai ales dimineața, însă nu renunța la dușul revigorant alternând apa caldă cu apa rece și încearcă să lași pielea totuși să se zvânte puțin. Aplică pe față ca bază de machiaj ulei de cocos pentru a te asigura că vei avea tenul hidratat pe tot parcursul zilei.

Apoi poți să îți reiei activitățile matinale.

Află mai multe despre exfoliantele naturale pentru față și corp AICI