Cum să pregătești cei mai delicioși creveți. Trucul minune care te va ajuta să îi cureți în doar câteva clipe

Românii adoră creveții, însă foarte puține gospodine știu cum să îi curețe și să îi prepare, la fel ca la restaurant. Însă noi am descoperit mai multe trucuri care te vor ajuta să îi pregătești chiar la tine acasă, fără să depui pre mult efort.

31 iul. 2023, 21:59
Cum să pregătești cei mai delicioși creveți. Trucul minune care te va ajuta să îi cureți în doar câteva clipe
Cum să pregătești cei mai delicioși creveți.

Cum să pregătești cei mai delicioși creveți. Creveții sunt cele mai apreciate fructe de mare și asta datorită cărnii lor moale și dulce. Aceștia pot fi pregătiți cu tot cu carapace sau fără, în funcție de modul în care vrei să îi consumi.

Citește și Supa de ceapă a lui Florin Dumitrescu. Chef-ul a dezvăluit secretul reţetei care o face extrem de delicioasă

Cum să pregătești cei mai delicioși creveți

În comerț, poți găsi creveți gata curățați, însă aceștia sunt de regulă congelați. Dacă îi preferi pe cei proaspeți, dezavantajul este că trebuie să îi cureți de unul singur.

Ca să fii sigur că alegi creveți buni, încearcă să îi miroși. Aceștia sunt perisabili și în 24 de ore, dacă nu sunt congelați, încep să se strice și să miroase a amoniac.

Dacă simți un miros neplăcut, înseamnă că aceștia au stat în galantar de cel puțin două trei zile așa că cea mai bună alegere sunt creveții deja curățați și congelați sau parțial fierți. Aceștia să gătesc cel mai ușor și nu trebuie să îți faci griji pentru că congelarea nu le distruge gustul bun și dulce.

Atenție, creveții congelați se lasă la dezghețat în apă rece, la frigider. Nu se pun niciodată în apă fierbinte sau călduță, pentru că devin gumați.

În comparație cu alte alimente, creveții se decongelează foarte repede în cel mult 20 – 30 de minute. Așa că nu este recomandat să îi gătești parțial decongelați.

Dacă ai cumpărat creveți care mai au cochilia atașată, iar intestinele se văd ca niște firișoare negre subțiri, trebuie să le cureți și să le tai cu grijă sub jet de apă rece.

În cazul în care vrei să îi pregătești la grătar sau la cuptor, poți lăsa cochilia atașată pentru că astfel se consumă mai ușor. Dacă folosești creveții în diverse preparate cu sosuri, orez sau paste, este indicat să îndepărtezi cochilia.

După ce îi speli bine, înfige-i pe bețe de frigărui și frige-i la foc moderat, câteva minute pe fiecare parte. Apoi, întoarce-i de mai multe ori, ca să nu se ardă și să devină cauciucați. Carnea trebuie să rămână moale și să se rumenească frumos la exterior. La final, se stropesc cu lămâie, ulei de măsline, oregano, cimbru și piper.

Citește și Retete de Pasti 2023: Briose cu oua de prepelita şi friptură de miel in folie de aluminiu