Cum să te faci frumoasă cu miere de albine

Mierea de albine este cel mai bun hidratant natural şi nu este de mirare că multe produse cosmetice din comerţ au în compoziţia lor miere de albine. Dar ce ar fi să o folosim în stare pură, naturală pentru diverse probleme? Iată câteva reţete utile!

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 12:00
Cum să te faci frumoasă cu miere de albine

Mare atentie! Nu orice miere de albine hidratează intens pielea şi părul, ci trebuie să fie 100% naturală fără alte adaosuri sau tratamente. Ca să verifici dacă mierea este una de calitate întoarce borcanul cu capacul în jos, iar bula de aer care se formează trebuie să ajungă foarte greu la gura borcanului. Un alt test pe care îl poţi face este să torni puţină miere, iar dacă este naturală „firul” de miere nu se va întrerupe.

1. Balsam pentru buze

Poţi să foloseşti mierea de albine în stare naturală sau poţi să-ţi faci singură un balsam de buze. Ai nevoie de cantităţi mici şi egale de:

unt de cacao
ulei de cocos
miere de albine
ceara de albine
ulei de migdale dulci presat la rece.

Topeşte la abur ingredientele şi pune compoziţia într-un recipient. Poţi să foloseşti stick-ul unui balsam de buze pe care l-ai cumpărat din comerţ şi l-ai folosit. Vezi AICI detalii şi video despre cum să-ţi prepari acasă balsam de buze.

2. Balsam pentru păr cu miere de albine

1/2 ceaşcă miere de albine
1/4 ceaşcă ulei de măsline presat la rece (pentru părul normal foloseşte 2 linguri).

Amestecă ingredientele şi aplică această compoziţie masând scalpul. Se acoperă părul cu o pungă din plastic şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Apoi, se spală părul în mod normal.

3. Exfoliant

1 lingură zaţ de cafea
1 lingură ulei de măsline presat la rece
1 lingură miere de albine naturală.

Amestecă ingredientele şi masează bine pielea cu ajutorul unor mişcări circulare. Lasă să acţioneze 5 minute şi îndepărtează doar cu apă caldă pentru a permite ingredientelor să hidrateze bine pielea pe timpul nopţii.