Cum să-ţi îmbraci copilul iarna

Una dintre problemele cu care părinţii se confruntă odată cu răcirea vremii este cum să-şi îmbrace copilul. Cine are copil mic ştie că de fiecare dată când iese afară va primi apostrofări că l-a îmbrăcat fie prea gros, fie prea subţire. Iar în mintea părinţilor va încolţi îndoiala că nu au procedat corect.

RomaniaTV.net
08 nov. 2016, 08:30
Cum să-ţi îmbraci copilul iarna

Ca sa scapi de dubii, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa stii cum sa-ti imbraci copilul iarna. Regula numarul unu este sa-ti imbraci copilul cu un strat in plus fata de cat poti tu cand iesi afara.

Citeşte şi  Când copilul fură de la părinţi… Ce trebuie să ştii ca să gestionezi situaţia

Cum sa imbraci copilul cand mergi cu masina

Pentru ca scaunele auto sa-si faca datoria, copilul trebuie imbracat corespunzator, altfel risti ca bebelusul sa se accidenteze mai grav in cazul unui incident. Iar acest risc este mult mai mare decat acela de a „ingheta”. Este recomandat sa imbraci copilul lejer, de preferat in straturi subtiri pe care sa le scoti sau sa le adaugi usor, iar pe deasupra sa asezi o patura, daca este cazul.

In conditiile in care afara este foarte frig este recomandat sa imbraci copilul pe dedesubt cu o salopeta subtire cu maneci lungi, iar pe deasupra cu o alta salopeta fleece, peste care poti pune un pulover din bumbac (daca este ger extrem). In cazul in care distanta din interior pana la masina este destul de mare, acopera copilul cu o patura. Dupa ce intri in masina, urmareste mainile copilului si, cand se incalzesc, inlatura straturile suplimentare de haine.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO