Cum să-ţi întârzii sau să-ţi scurtezi ciclul menstrual

Urmează să ai un eveniment important și parcă nu ai vrea ca acesta să fie chiar în zilele în care-ți vine menstruația. Află așadar cum să-ți întârzii sau să-ți scurtezi ciclul menstrual!

RomaniaTV.net
28 sept. 2016, 08:35
Cum să-ţi întârzii sau să-ţi scurtezi ciclul menstrual

Apa cu lămâie

Este unul dintre cele mai vechi trucuri pe care le poți aplica pentru a scurta menstruația. Sucul de lămâie este acid,contribuie la detoxificarea organismului și astfel sângele menstrual va fi mai repede eliminat, scurtând durata menstruației. Stoarce sucul de la o lămâie în o jumătate de cană de apă și bea de 2-3 ori pe zi.

Oțet de mere

Are același efect precum sucul de lămâie, ajutând toxinele să fie mai repede eliminate de către organism. Amestecă două linguri de oțet de mere cu 250 ml apă și bea câte 3-4 căni pe zi în acea perioadă a lunii.

Citeşte şi  Află cât vei trăi, în funcţie de vârsta la care ai avut primul ciclu menstrual

Ceai de zmeură

Două sau trei căni de ceai de zmeură pe zi, băute atât înainte cât și în timpul menstruației, îi scurtează durata, deoarece relaxează mușchii uterului și astfel lichidul menstrual este eliminat mai repede. Fierbe 1 mână de frunze uscate sau proaspete de zmeură în 500 ml apă, strecoară și bea ceaiul pe parcursul zilei.Pentru a amâna menstruația

Ulei de cocos

Dacă vrei să întârzii cu o zi venirea menstruației, ia 1-2 linguri de ulei de cocos. Dacă nu îți place gustul, îl poți dizolva într-o cană cu ceai fierbinte. Uleiul de cocos conține acizi grași esențiali și antioxidanți care reduc fluxul menstrual, astfel încât acesta să întârzie cu câteva ore.

Rădăcină de angelică

Această plantă mai este cunoscută și sub denumirea de „ginsengul feminin” și este folosită pentru a trata multe probleme menstruale. Rădăcina de angelică echilibrează hormonii și oprește ciclul menstrual. Înmoaie 1 rădăcină de angelică tocată în 250 ml apă fierbinte, lasă la infuzat câteva minute, strecoară și bea 2 căni de ceai pe zi.

Ai menstruația neregulată? Află cauzele posibile