Cum scăpăm de kilogramele în plus acumulate în perioada pandemiei. Sfaturi utile de la nutriționiști

Cum scăpăm de kilogramele în plus? Aceasta e întrebarea ce apare în gândul tot mai multor persoane, mai ales acum, în perioada pandemiei de coronavirus, când restricțiile ne-au ținut mai mult în casă.

27 mart. 2021, 20:48
Cum scăpăm de kilogramele în plus acumulate în perioada pandemiei. Sfaturi utile de la nutriționiști

Cum scăpăm de kilogramele în plus acumulate în perioada pandemiei. Sfaturi utile de la nutriționiști

Tendința de îngrășare a apărut la majoritatea oamenilor care și-au petrecut luni de zile în casă din cauza pandemiei. Nutriționistul Oana Ciuhureanu a dezvăluit câteva secrete pentru a lupta eficient cu kilogramele în plus.

Oana Ciuhureanu, nutriționist: „O dietă nu trebuie să fie ceva brusc. Trebuie să fie un proces lent ca să devină stil de viață!”

„Problema la nivel global este obezitatea. S-a văzut o creștere a obezității în ultimul timp. Problema e că stai în casă și de plictiseală mai mănânci ceva. Sportul, mersul până la muncă, urcatul scărilor nu mai există acum din cauza pandemiei. Acest lucru se vede. Multe persoane s-au afundat în mâncare. Ne oferă un confort psihic și ne ajută să trecem mai ușor de pandemie și frică”.

Baza oricărui regim alimentar este deficitul caloric

„Baza oricărui regim alimentar este deficitul caloric. Când depășești deficitul caloric nu ai cum să slăbești. Ceea ce mănânci trebuie să arzi. 1200 – 1400 de calorii ar trebui să mănânce un om pe zi, e bine să nu depășim.

Ca să fie un regim alimentar sănătos nu ai voie fast-food, zahăr, dulciuri, sucuri, lucruri dăunătoare pentru organism”, a mai spus Oana Ciuhureanu.

Nutriționistul e de părere că e bine să mâncăm câte puțin din toate și să nu avem restricții alimentare, tocmai pentru a nu acumula din nou kilograme după terminarea dietei.

Citește și Dieta cu mere. Scapa de pana la cinci kilograme in cinci zile

„Cantitatea e regula. Trebuie să se mănânce câte puțin din toate. Ai voie să mănânci cozonac. Dar e o diferență între a mânca un cozonac și o felie de cozonac. Cum spuneam, cantitatea e regula. Dacă ai voie zilnic să mănânci orice nu te mai gândești că abia aștepți să termini dieta ca să poți mânca. Atâta timp cât te încadrezi în deficitul tău caloric e în regulă”

Menținerea de după dietă. „Tocmai de aceea e bine să se discute cu pacientul și atunci când îi faci un meniu trebuie să fie cât mai aproape de stilul său de viață”.

Citește și Dieta cu avocado. Slabeste in mod sanatos pana la 5 kilograme in 2 saptamani

Care e dieta cea mai eficientă?

„Aceea care ți se potrivește și pe cea care consideri că poți să o ții. Discuți cu fiecare persoană în parte stilul de viață, ce îi place să mănânce. Dacă îi iei anumite plăceri va fi doar pentru o perioadă de timp”, a spus nutriționistul la Antena 3.

Sfaturi utile de la nutriționiști

  • Cina trebuie luată cu două ore înainte de culcare!
  • Mămăliga e mai slab calorică decât pâinea.
  • Iaurtul grecesc are o cantitate mare de proteină.
  • Puteți bea un pahar de vin sec pe zi.
  • Ideal e să nu depășim 1200 de calorii pe zi. Cantitatea e cea mai importantă.
  • Restricțiile alimentare nu duc la un rezultat bun.
  • Ideal e să mâncăm câte puțin din toate.