Cum se califică naţionala de tineret la CE 2019. CLASAMENT şi PROGRAM

România U21 e aproape de o calificare istorică la Euro U21, după victoriile cu Portugalia, 2-1, și Bosnia, 2-0.

12 sept. 2018, 06:32
Cum se califică naţionala de tineret la CE 2019. CLASAMENT şi PROGRAM

„Tricolorii” mici au devenit mari favoriți după cele șase puncte obținute în ultimele două partide și pot obține doar a doua calificare la turneul final. Prima și singura participare a naționalei U21 la Euro a fost în 1998, când elevii lui Victor Pițurcă au câștigat cu victorii pe linie o grupă cu Islanda, Irlanda, Lituania și Macedonia.

Acum, naționala condusă de Mirel Rădoi mai are nevoie de 4 puncte pentru a-și asigura matematic calificarea la Euro 2019. ”Tricolorii” pot obține biletele și cu trei puncte, dacă Portugalia se încurcă în confruntarea cu Bosnia. Locul 2 este asigurat cu trei puncte, însă nu și locul la baraj, unde merg doar cele mai bune două echipe clasate pe poziția secundă, scrie gsp.ro.

PROGRAMUL NE AVANTAJEAZĂ

România mai are de disputat două meciuri, ambele pe teren propriu. Bosnia mai are un singur meci de jucat, cu Portugalia în deplasare, în timp ce ”lusitanii” mai au de jucat cu Liechtenstein.

STĂM BINE ȘI LA MECIURI DIRECTE

În caz de egalitate de puncte, România e avantajată în duel cu Portugalia, câștigând patru puncte în meciurile directe. De asemenea, ”tricolorii” conduc la ”directe” și cu Bosnia, impunându-se în ambele partide.

CLASAMENTUL GRUPEI

  Meciuri Puncte
1. ROMÂNIA 8 18
2. Bosnia 9 18
3. Portugalia 8 16
4. Țara Galilor 8 10
5. Elveția 9 10
6. Liechtenstein 8 0

PROGRAMUL GRUPEI

BOSNIA

  • Portugalia (D) – 16 octombrie

ROMÂNIA

  • Țara Galilor (A) – 13 octombrie
  • Liechtenstein (A) – 17 octombrie

PORTUGALIA

  • Liechtenstein (D) – 11 octombrie
  • Bosnia (A) -16 octombrie