Cum se descurcă Dacia Spring iarna? Experienţa unui şofer care a condus-o pe ninsoare: „Este un pericol real”

Dacia Spring, prima maşină electrică din gama producătorului de la Mioveni, are de-a face cu prima iarnă pe drumurile din România. Unii dintre proprietari au împărtăşit problemele cu care se confruntă.

29 dec. 2021, 16:06
Cum se descurcă Dacia Spring iarna? Experienţa unui şofer care a condus-o pe ninsoare: „Este un pericol real”

Un șofer a povestit pe grupul de Facebook Dacia Spring Club Romania ce pățanie a avut Dacia sa electrică. Bărbatul a plecat la drum, pe ninsoare, și a constatat cât de nepregătită este mașina produsă în China pentru anotimpul rece.

”Dacia Spring, un dezastru în condiții de iarna cu zăpadă. Ștergătorul nu acoperă o mare parte a parbrizului care se acoperă pe dinafară cu zăpadă și în interior cu condens pentru ca fanta de aer nu usucă tot parbrizul.

Este un pericol real pentru ca împreună cu stâlpul care și așa era în câmpul vizual obturează vizibilitatea. Asta e motiv de recall și de modificare a mașinii cu sistem nou de ștergătoare și modificare fanta de dezaburire”, scrie bărbatul pe rețeaua de socializare.

Mesajul a fost însoțit și de o fotografie care ilustrează experienţa pe care a trăit-o şoferul, scrie Promotor.

Citeşte şi: Dacia Spring, rezultate foarte slabe la testele de siguranță Euro NCAP. Rezultat dezastruos petru o altă maşină a grupului Renault

Ceilalţi internauţi au reacţionat imediat. În timp ce unii au criticat postarea, alţii cu venit cu soluţii. Înlocuirea ştergătorului a fost una dintre ele.

Până la remedierea problemelor, şoferii spun că este destul de neplăcut să afli, după ce ai plecat la drum pe ninsoare, că ștergătorul nu funcționează cum trebuie și că geamurile nu se dezaburesc la nevoie.

Ce accesorii montează românii pe Dacia Spring

Tot pe grupurile de Facebook cu posesori de Dacia Spring, unii proprietari au povestit cum și-au modificat mașinile electrice. Unii și-au montat scuturi metalice sub compartimentul motor. Alții și-au pus pernuțe pentru cot sau genunchi pentru mai mult confort. Au existat și cazuri când proprietarii și-au montat chedere pe marginea ușilor pentru o mai bună etanșare. De asemenea, unii și-au montat un sistem de iluminare pentru portbagaj.

Citeşte şi: Românii sunt inventivi. Cum se încarcă bateria unei Dacia Spring dacă stai la bloc

Cei care se gândesc să facă o modificare mai consistentă la mașină trebuie să știe că aceasta poate duce la anularea garanției. Este important ca înainte să se apuce de treabă se verifice contractul pentru ca apoi să nu aibă surprize neplăcute.

Citeşte şi: Lansarea Dacia Spring a dublat piaţa maşinilor electrice din România