Dacia Spring, rezultate foarte slabe la testele de siguranță Euro NCAP. Rezultat dezastruos petru o altă maşină a grupului Renault

Euro NCAP a dat astăzi publicității detalii despre siguranța unor modele apărute recent pe piață. Printre acestea se află Dacia Spring.

08 dec. 2021, 13:31
Dacia Spring, rezultate foarte slabe la testele de siguranță Euro NCAP. Rezultat dezastruos petru o altă maşină a grupului Renault

Organismul european independent de testare a siguranței vehiculelor, EuroNCAP, a făcut astăzi o surpriză neplăcută oficialilor grupului Renault. Datele celui mai recent test, care a avut ca țintă Dacia Spring și Renault Zoe, sunt dezastruoase pentru compania franceză.

Conform EuroNCAP, Dacia Spring a obținut o singură stea.

Oficialii EuroNCAp menționează că „modelul complet electric Spring, comercializat ca un vehicul nou-nouț, se bazează în mare parte pe Renault City K-ZE de fabricație chineză, acesta însuși un derivat al lui Renault Kwid, vândut de câțiva ani în India și Brazilia. Dacia are susținători convinși în toată Europa – cumpărători de mașini care apreciază prețurile mici și se feresc de „funcțiile inutile” ale altor mașini. Cu toate acestea, în primăvară, „maeștrii ingineriei frugale” au lansat un produs care merge dincolo de simplitate. Performanța sa la testele de impact este de-a dreptul problematică, cu un risc ridicat de răni care pun viața în pericol mai ales în zona pieptului șoferului și a capului pasagerilor din spate în testele de impact frontal. Protecția este marginală și asupra pieptului pasagerilor în cazul impactului lateral. Performanța mediocră în eventualitatea unui accident și tehnologia slabă de evitare a impactului au ca rezultat evaluarea cu o stea pentru Dacia Spring”.

Citeşte şi: Românii sunt inventivi. Cum se încarcă bateria unei Dacia Spring dacă stai la bloc

Dacia Spring nu este singura maşină a grupului Renault care obţine rezultate foarte slabe la testele EuroNCAp. Surprinza a venit pentru modelul Renault Zoe, care a obţinut ZERO puncte.

 

Primele maşini electrice Dacia Spring au ajuns de o lună în România. Aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov

Dacia Spring

a fost prezentată în toamna lui 2020 și prețul de pornire este 18.300 euro. Pe site-ul Dacia autonomia maşinii electrice este trecută ca fiind 305 km, cu mențiunea: ”305 km în ciclu WLTP urban, 230 km în ciclu WLTP mixt”.

Mașina are 3,73 metri lungime și viteza maximă este 125 km/h (cu mențiunea că autonomia scade puternic la viteze mari).

Aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov. Volume semnificative au fost înregistrate şi în județele Timiș, Iași, Cluj şi Brașov. Majoritatea clienților (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opțional. Modelul este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox, spun cei de la Dacia.

Culoarea preferată de clienţii primului model electric fabricat de Dacia este albastru.

Citeşte şi: Dacia Spring a depăşit Loganul şi a devenit cea mai vândută maşină din România. Ţara noastră e printre puţinele din lume care are în fruntea topului un automobil electric

Motorul electric al maşinii Dacia Spring este de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.