Cum se menține Petre Roman în formă la 76 de ani. Ritualul pe care-l respectă în fiecare dimineață

La 76 de ani, Petre Roman este într-o formă fizică la fel de bună ca în urmă cu cinci decenii. Fostul premier are grijă la ce mănâncă și, în plus, are un nivel optim de activitate fizică.

22 mai 2023, 12:01

Petre Roman a reușit să se mențină la aceeași greutate pe care o avea la 25 de ani. A reușit acest lucru adoptând o dietă cu puține calorii și practicând sport în fiecare dimineață.

Cum se menține Petre Roman în formă la 76 de ani

Eu am greutatea de la 25 de ani, pentru ca mereu am ținut o dietă cu puține calorii. În afară de dietă, fac sport în fiecare dimineață. Fac genuflexiuni, flotări și alte exerciții de gimnastică. Cam 20 de minute pe zi fac acest program. Și în fiecare weekend merg la munte și urc 4-5 ore. Am fost sportiv, din tinerețe am făcut lupte libere, rugby și fotbal, care a rămas cel mai aproape în inima mea”, a povestit Petre Roman în emisiunea „Drept la țintă„, moderată de fiica sa.

În anul 2000, Petre Roman a înotat doi kilometri în Dunăre, împreună cu Martin Strel, acesta din urmă reușindă să străbată fluviul înot, de la izvoare până la vărsare.

Citeste si Ce mare și frumos s-a făcut băiatul lui Petre Roman. Între micuțul Petrus și Oana Roman este o diferență de 33 de ani

Cea mai importantă lecție pe care Oana Roman a învățat-o de la tatăl ei: „Tata, toată viața, mi-a dat lecții de viață absolut incredibile”

Oana Roman a povestit pe rețelele de socializare că a învățat foarte multe lucruri de la tatăl ei. Unul dintre cele mai importante lucruri este disciplina. Însă cea mai mare calitate a tatălui său consideră că este capacitatea de a se bucura de lucrurile simple.

Tata, toată viața, și mama, amândoi, mi-au dat lecții de viață absolut incredibile. Nu pe toate am fost în stare să le și aplic. În ceea ce îl privește pe tata, foarte multe din lucrurile absolut incredibile pe care el le face, eu nu am reușit să le fac în viața asta, pornind de la disciplina impecabilă și incredibilă pe care o are în absolut tot ce face în viața lui, până la urcatul pe munte, gimnastica pe care o face în fiecare zi, dieta pe care o ține mereu. Nu am reușit să fac toate lucrurile astea”, a mărturisit Oana Roman pe InstaStory.

Citeste si Motivul pentru care Petre Roman nu s-a căsătorit cu Zoe Ceauşescu: „Am curtat-o, dar lucrurile s-au stopat”