Cum se poate dezvolta infrastructura în timp record în România. Un proiect pentru a facilita drumul la IKEA Timişoara, realizat în doar două luni!

Ikea Timişoara e la un pas să fie deschs. Magazinul urmează să fie deschis abia în anul 2022. . Lucrările au început cu realizarea primului sens giratoriu, de la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69

15 iun. 2021, 15:39

Cum se poate dezvolta infrastructura în timp record în România. Lucrările la primul sens giratoriu, de la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului), au demarat în 15 aprilie şi acum sunt aproape finalizate. Noul drum a fost deja trasat corespunzător, s-au montat semnele de circulaţie şi panourile care indică drumul spre centrul comercial, respectiv spre Timişoara, Arad şi Dumbrăviţa.

Cum se poate dezvolta infrastructura în timp record în România. Un proiect pentru a facilita drumul la IKEA Timişoara, realizat în doar două luni!

Pe lângă giratouriul de la intrarea în Timişoara, s-a lărgit la patru benzi şi o parte din strada Petru Ţuţea. De asemenea, constructorii au realizat şi drum colector. Conform panoului de pe şantier, manager de proiect Optim Project Management din Bucureşti, iar constructor este Baumpartner Baumtechnic care are sediul central la Ariceşti, Prahova. Acesta este primul pas pentru ridicarea celui de-al treilea magazin IKEA din România.

Acesta se va construi pe un teren aflat la intrarea în Timişoara, dare care aparţine de comuna Dumbrăviţa. Urmează să se mai facă un sens giratoriu, mai mic, pe parcela IKEA, care va fi chiar la ieşirea din parcarea centrului comercial.

Centrul comercial va avea trei niveluri, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. Se preconizează ca magazinul să fie deschis în 2022.

„Punem Dumbrăviţa pe harta Europei” Magazinul IKEA va avea 250 de angajaţi şi va deservi o întreagă regiune, numai locuitorii Timişoarei sau ai Dumbrăviţei. “Termenul maxim va fi de 12 luni, dar ei speră să-l termine mai repede. Probabil că în primăvara anului viitor o să fie gata. Punem Dumbrăviţa pe harta Europei. Nu vom mai fi o localitate periurbană din zona Timişoarei, vom fi o localitate unde există un magazin IKEA. Iar momentan, în România există doar la Bucureşti. Vom ajunge pe o hartă europeană a magazinelor IKEA, ceea ce mie mi se pare că este un lucru excepţionalCu siguranţă, tot ce înseamnă zona de vest a României, o parte din Ungaria şi Serbia, dar şi alte judeţe de la noi, vor veni să cumpere mobilă din magazinul de la Dumbrăviţa”, a declarat Horia Bugarin, primarul din Dumbrăviţa, la începutul lucrărilor.

Citeşte şi: Ikea retrage mai multe produse. Dacă ai cumpărat aceste produse, primeşti banii înapoi la retur, fără bon fiscal


loading...