Cum şi câţi bani poţi recupera în cazul zborurilor anulate sau a curselor cu probleme

Pasagercudrepturi.ro, un start-up românesc specializat în recuperarea drepturilor pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări ale zborurilor, vine în ajutorul românilor implicați în ultimele evenimente cu TAP Portugal și oferă consultanță și asistență gratuită pentru recuperarea compensațiilor datorate de către compania aeriană.

07 sept. 2017, 12:11
Cum şi câţi bani poţi recupera în cazul zborurilor anulate sau a curselor cu probleme

În decursul ultimelor zile, TAP Portugal a anulat și întârziat mai multe zboruri din și către Lisabona. Astfel, sute de pasageri români au fost afectați de aceste modificări de orar ale companiei aeriene.

Regulamentul European 261/2004 le permite pasagerilor europeni aflați în situații similare să recupereze până la 600 de euro de persoană pentru fiecare segment de zbor afectat. Cu toate acestea, deoarece procesul de recuperare este unul îndelungat și birocratic mai puțin de 10% dintre cei îndreptățiți la compensații demarează acest proces.

În întâmpinarea celor ce își doresc ca drepturile să le fie respectate, dar nu dispun de timpul necesar pentru a se ocupa de întreg procesul, s-a lansat în primăvara acestui an Pasagercudrepturi.ro.

Pasagercudrepturi.ro este un start-up românesc înființat de oameni cu o experiență de peste 20 de ani în aviație, cu o echipă juridică formată din juriști și avocați ce sunt foarte bine familiarizați cu industria și Regulamentul 261/2004. De la lansare și până în acest moment au reușit sa ramburseze peste 30 de pasageri, au în lucru alte 18 cazuri și se pregătesc să meargă în instanță împotriva a două companii aeriene foarte active pe piața din România.

“Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în acest moment ține de superficialitatea cu care anumite companii aeriene tratează Regulamentul 261/2004. Bineînțeles, nici procesul nu ne ajută foarte mult. Termenele lungi de răspuns, birocrația sunt motive pentru care orice persoană fizică ar ceda, dar noi, în calitate de reprezentant legal al clienților noștri, ne bucurăm de resurse și suportul unei întregi echipe specializate și în felul acesta ne putem asigura că fiecarui client ce apelează la serviciile noastre i se vor respecta drepturile.” a declarat Mariana Pavel, reprezentantul companiei.

Mariana Pavel a mai declarat că  oferă tuturor pasagerilor români afectați de modificările de orar și anulările zborurilor din ultimele două săptămâni ale TAP Portugal consultanță și asistență gratuită pentru recuperarea compensațiilor de 400 de euro de persoană pentru fiecare segment de zbor afectat. “Ne dorim să fim aproape de pasagerii români aflați în această situație. Știm ce inseamnă o astfel de întârziere și mai ales modul defectuos în care se comunică, tocmai de aceea vrem sa le transmitem tutor celor implicați că au drepturi și că o întreagă echipă îi poate ajuta în mod gratuit ca acestea să fie respectate!”