Cum sunt înșelați turiștii la unele taverne grecești: „O înșelătorie făcută cu zâmbetul pe buze. Atenție la ‘ospitalitatea’ grecească!”

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță peferate de mulți români atât datorită peisajelor unice, superbe, cât și datorită prețurilor accesibile. Uneori, însă, „înăuntru-i leopardul”!

17 iul. 2023, 10:11
Cum sunt înșelați turiștii la unele taverne grecești: „O înșelătorie făcută cu zâmbetul pe buze. Atenție la ‘ospitalitatea’ grecească!”

Este vorba, mai exact, despre celebrele taverne grecești, unde, deși prețurile sunt decente, la sfârșit poți avea surpriza să vezi că trebuie să pătești și ceea ce nu ai comandat. O turistă a povestit pe grupul Forum Halkidiki că a primit apă și pâine fără să fi cerut, ceea ce a făcut-o să creadă că ar fi din partea casei. Ei, bine, s-a înșelat. Atât pâinea, cât și apa s-au regăsit, la final, pe nota de plată.

Cum sunt înșelați turiștii la unele taverne grecești: „O înșelătorie făcută cu zâmbetul pe buze”

Un fel de înșelătorie făcută cu zâmbetul pe buze. Atrag atenția, celor care asemenea nouă sunt pentru prima dată în Grecia, asupra unui aspect legat de „ospitalitatea” grecească. Suntem în Nikiti de 4 zile și cu excepția locației Giromania, înainte de a comanda mâncare și de băut chelnerul îți aduce o sticlă cu apă plată (1 l sau 1,5 l) și un coș cu câteva felii de pâine (5-6 buc.). Noi le-am acceptat de fiecare dată crezând că sunt din partea casei.

Citeste si Au apus vremurile bune și în Grecia. Cât au ajuns să coste băuturile pe o plajă din Thassos în 2023

Însă astăzi, la un calcul mai atent al bonului și după ce am cerut explicații am aflat că apa se taxează cu aprox.2-2,5 euro sticla și cu până la 5,6 euro pâinea. Atâta timp cât acest aspect nu este prezentat de la început, e un fel de înșelătorie făcută cu zâmbetul pe buze, nelipsit ospătarilor sau patronilor de taverne/restaurante„, a scris aceasta pe grupul de Facebook Forum Halkidiki.

Cazul nefericit este confirmat de mai mulți utilizatori, care au avut parte experiențe asemănătoare.

Și nouă ni s-a întâmplat să fie în bonul de plata 6 euro pentru 4 felii de pâine de care nici nu ne-am atins, la restaurantul Avra din Ormos Panagias„, a confirmat altcineva, într-o altă postare pe același grup.

Citeste si Uite ce trebuie să faci dacă pleci cu maşina în Grecia. Ghidul complet care te ajută să ajungi în Thassos cu mai puţin de 100 de euro