Cum trebuie pregătite ciupercile înainte de gătire. Care este greșeala pe care o fac toate gospodinele

Ciupercile sunt favoritele multor români, iar mâncărurile care le conțin fac deliciul oricărei mese. Iată care este greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor atunci când gătesc ciuperci.

11 apr. 2023, 20:53
Cum trebuie pregătite ciupercile înainte de gătire. Care este greșeala pe care o fac toate gospodinele

Sfintele Sărbători de Paște sunt așteptate de români cu foarte mare nerăbdare. Gospodinele au deja pusă la punct lista cu bucatele cu care își vor surprinde invitații la întrunirile de familie. În funcție de zonele în care locuiesc, cele mai iscusite dintre doamne au pregătit rețete care mai de care mai spectaculoase. Dacă ți-ai pus în plan să prepari un fel de mâncare care conține ciuperci, ei bine trebuie să ai în vedere faptul că nu trebuie să speli această legumă. Iată care e motivul.

Citește și: Rețeta delicioasă cu care îți vei impresiona familia și prietenii! Pui românesc ca în Italia. Se face în doar 30 de minute

Ciupercile se află pe lista legumelor preferate pentru extrem de mulți români, fiind și unele dintre cele mai folosite pentru divere mânăruri. Acestea pot fi găsite într-o varietate foarte mare, iar pe lângă gust și textura aparte, acestea au și o multitudine de benefici pentru sănătate.

Indiferent de tipul de mâncare pe care alegem să îl gătim, trebuie să evităm una dintre cele mai grave greșeli pe care le putem face cu privire la această legumă. Este foarte important să nu spălăm niciodată ciupercile înainte de a le găti. Acest lucru este important, deoarece ele sunt compuse de aproximativ 80-90% apă.

Este important de știut că gătirea ciupercilor nu necesită unt, ulei sau sare. În mod normal, aceste ingrediente sunt adăugate șa finalul procesului de gătire.

Dacă observi că pe ciupercile tale există urme de mizerie sau de pământ, te poți folosi de un prosop de hârtie umed pentru ale șterge. În acest mod putem să evităm să le spălăm cu apă.

De asemenea, atunci când tragem ciupercile în tigaie, cel mai bine ar fi să setăm flacăra la nivelul mediu sau chiar cel mai mare. Cu toate că, în primă fază acestea se vor rumeni, pe parcurs, ele vor elibera toată umiditatea.

Menționasem anterior faptul că în procesul de gătire, ciupercile nu trebuie date cu sare. Acest lucru trebuie evitat, deoarece sarea stimulează eliberarea apei din mâncare. Dacă asezonăm ciupercile cu sare, ele vor deveni prea moi și își vor pierde tocmai textura care le-a făcut celebre. Aceste alimente se condimentează la finalul procesului de preparare.

Cum poți folosi ciupercile într-o mâncare delicioasă

Cea mai simplă rețetă de pilaf cu ciuperci. Dacă ții post și ai rămas în pană de idei, această rețetă simplă și delicioasă te poate salva. Ca să o prepari nu au nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu trebuie să fii un bucătar iscusit.

Pentru această rețetă ai nevoie doar de o cană de orez, un morcov, două cepe, un ardei gras roșu, un ardei gras verde, 200 de grame de ciuperci,  sare, piper și ulei.

Mod de preparare: 

Pentru început curăță și spală legumele, apoi toacă mărunt ardeii și dă morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Apoi, pune într-o cratiță trei, patru linguri de ulei și pune ceapa la călit până când aceasta devine sticloasă. După care adaugă ardeii și morcovul ras și lasă-le să se înmoaie.

Când legumele s-au înmuiat suficient, pune ciupercile tăiate felii și lasă-le 7-8 minute.

Pune și orezul și lasă-l la călit foarte puțin timp, după care, toarnă 3 căni de apă caldă și amestecă.

Lasă totul să fiarbă până când apa scade, iar legumele și orezul sunt bine gătite. Pune sare și piper după gust și bucură-te de preparatul minunat pe care l-ai gătit.

Citește și: Pască fără aluat. Rețeta de Paște a Iulianei Tudor