Cum va arăta Bucureştiul în urma schimbărilor climatice? Studiul National Geografic care anunţă modificări radicale

Clima se va schimba atât de mult în România încât Bucureştiul se va transforma într-o zonă de stepă, lipsită de vegetaţie, în care vor predomina temperaturile scăzute. Asta afirmă autorii unui studiu realizat de National Geografic care susţin că până în 2070, capitala României se va asemăna cu oraşul Thal din Pakistan în privinţa temperaturilor şi a nivelului de precipitaţii.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 19:17

Până la sfârşitul acestui secol, clima din Bucureşti se va schimba, cel mai probabil, în aşa fel încât regiunea din jurul capitalei României se va transforma într-o zonă de stepă aridă, arată National Geographic

În zonele climatice aride predomină seceta, iar ploile şi ninsorile se evaporă rapid odată ce iau contact cu solul şi sunt folosite aproape în totalitate de plante. De asemenea, în Bucureşti va exista mai puţină apă.

National Geographic estimează că bucureştenii ar putea avea peste 60 de zile pe an în care se vor confrunta cu temperaturi extreme.

Potrivit National Geographic, stepele se formează atunci când într-un deşert există rezerve de apă doar pentru creşterea plantelor. În prezent, aceste regiuni sunt acoperite de paştişti, precum preriile cu iarbă înaltă din America de Nord sau din Mongolia.

Poluare Bucureşti. Unde ajungea, de fapt, gunoiul strâns din parcuri. A fost emis mandat de arestare

În stepa rece, temperaturile sunt negative cel puţin o lună pe an. În aceste regiuni se regăsesc mai degrabă în regiunile nordice. Pământul este acoperit de vegetaţie mai mult decât în deşert, însă, în condiţiile de climă secetoasă, nu există suficiente rezerve de apă pentru creşterea copacilor.

National Geografic estimează că, până în 2070, temperaturile şi nivelul de precipitaţii din Bucureşti vor fi asemănătoare cu cele actuale din oraşul Thal din Pakistan.

Nelu Tătaru, despre procotolul MAI-Patriarhie privind distribuirea luminii de Paşte. „Am militat pentru continuarea izolării”