Cum ar trebui să arate Bucureştiul în următorii 4 ani. Principalele promisiuni ale lui Nicuşor Dan: Pădure urbană de 20 ha

Nicuşor Dan este noul primar al Capitalei. Printre cele mai importante promisiuni din programul electoral ale lui Nicuşor Dan se numără înfiinţarea unei linii de metrou de suprafaţă pe actuala infrastrucură CFR, centură verde şi înlocuirea a 300 de km de conductă din reţeaua principală de termoficare. 

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 07:14
Cum ar trebui să arate Bucureştiul în următorii 4 ani. Principalele promisiuni ale lui Nicuşor Dan: Pădure urbană de 20 ha

Candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei a obţinut 41,82% din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea are un scor de 37,4%, indică datele parţiale după numărarea a peste 90% din voturi.

Nicuşor Dan, primarul ales la Primăria Capitalei a anunţat că îşi va păstra promisiunile, astfel că a anunţat deja primele concedieri.

 „Da, o să colaborez cu Vlad Voiculescu. Avem un parteneriat PNL – USR-Plus, iar Vlad Voiculescu este viceprimarul desemnat de Plus. Și da, îmi păstrez promisiunea: îi voi concedia pe arhitectul șef și șeful de la juridic din Primăria Capitalei”, a spus Nicușor Dan, duminică seară. 

FOTO Cum arăta Nicuşor Dan în tinereţe. Noul primar general al Capitalei avea barbă şi părul lung

Cele mai importante puncte din programul electoral

Înfiinţarea unei linii de metrou de suprafaţă pe actuala infrastrucură CFR,

Construirea a 15 parcări park&ride la principalele intrări în oraş,

Centura Verde a Bucureştiului şi o pădure urbană de 20 ha în spatele stadionului Ghencea,

Înlocuirea a 300 km de conductă din reţeaua principală de termoficare.

Pe plan social, cele mai importante promisiuni sunt: menţinerea ajutorului social pentru persoanele cu handicap şi acordarea unui ajutor pentru părinţii care nu prind loc la grădiniţele de stat ca să-şi dea copiii la privat. Sloganul de campanie: „Împreună construim noul Bucureşti”.

Prezenţa la vot în Bucureşti, la ora închiderii urnelor a fost 36,93%, mai mare decât la precedentele alegeri locale, când a fost de 33,09%.

Exit poll-ul CURS-Avangarde prezentat duminică seară indica următoarea ierarhie: Nicuşor Dan – 47,8 % din voturi, Gabriela Firea – 38,2 %, Traian Băsescu – 9,4%.

La primăriile de sector situaţia este următoarea:

Sector 1

Clotilde Armand 42%

Dan Tudorache 38%

Sector 2

Radu Mihaiu 36%

Dan Popescu 31%

Sector 3

Robert Negoiţă 44%

Adrian Moraru 27%

Sector 4

Daniel Băluţă 57%

Simona Spătaru 29%

Sector 5

Cristian Popescu Piedone 28%

Cristian Băcanu 25%

Sector 6

Cristian Ciucu 43%

Gabriel Mutu 34%

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Nicuşor Dan: „Astăzi este ziua de naştere a noului Bucureşti. Primăria Capitalei este partenerul vostru”