Cum va arăta Crăciunul, în plină pandemie de coronavirus. „Ne gândim la un scenariu pesimist”

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul "Matei Balș" a vorbit despre perioada sărbătorilor de iarnă, care se apropie cu paşi repezi. Anul acesta va fi unul diferit, deoarece ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, însă doctorul a subliniat că trebuie să ne gândim încă de acum ce măsuri putem lua pentru a putea fi în siguranţă de Crăciun şi de Revelion.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 08:10
Cum va arăta Crăciunul, în plină pandemie de coronavirus. „Ne gândim la un scenariu pesimist”

Adrian Marinescu a precizat că orice activitate care duce la formarea de grupuri mari de oameni, duce la creșterea riscului de infectare cu COVID-19. Acesta este de părere că experiența ultimelor luni ne poate ajută să ajungem la un echilibru.

Citește și: Avertismentul medicului Virgil Musta despre sărbătorile de iarnă: Nu ne vom putea bucura ca în alţi ani

Experiența din ultimele luni și faptul că știm ce avem de făcut ar putea să ne ducă totuși nu la o situație bună sau foarte bună, dar la un echilibru. În momentul în care avem un echilibru, și lucrurile pe care le putem face cu prudență ar putea să existe.

Înainte de a mă gândi la ce se întâmplă în Decembrie, deocamdată suntem încă în Octombrie și ar trebui să mă gândesc la ce putem face acum.

Echilibrul trebuie găsit în momentul asta. Înainte de a discuta ce va fi în Decembrie hai să găsim un echilibru între măsurile de prevenție și cele care sunt de relaxare sau ce putem face în fiecare zi.

Dacă acel echlibru nu reușim să îl atingem în Decembrie, ne gândim la un scenariu pesimist, atunci probabil că nicio activitate care implică risc de transmitere nu va fi posibilă.

Dacă vorbim de activități care presupun faptul că mai mulți oameni se întâlnesc, interacționează și că e un risc de transmitere, cred că acest lucru se întâmplă indiferent de tipul de activitate.„, a declarat medicul Adrian Marinescu într-o intervenție la știrile Antena 3.