Cum va fi realizată compensarea preţurilor la energie şi amânarea plăţii facturilor. PNL vrea să amendeze ordonanţa

Conducerea PNL a decis să amendeze proiectul de lege privind ordonaţa de urgenţă referitoare la compensarea preţurilor la energie. Liberalii vor amânarea plăţii facturilor acolo unde este posibil, dar şi plafonarea acestor preţuri.

15 oct. 2021, 16:35
Cum va fi realizată compensarea preţurilor la energie şi amânarea plăţii facturilor. PNL vrea să amendeze ordonanţa

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a explicat cum va fi realizată compensarea preţurilor la energie şi amânarea plăţii facturilor. Biroul Executiv al PNL a decis că parlamentarii liberali vor amenda Ordonanţa Guvernului care introduce compensarea facturilor cu mai multe facilităţi.

„În primul rând, i-am rugat pe colegii mei, decizia a fost să introducem şi amânarea facturilor, acolo unde se poate. În acelaşi timp, vom avea şi un amendament cu plafonarea preţurilor. Este foarte important de ştiut că aceste măsuri sunt pentru clienţii casnici şi pentru clienţii non-casnici, deci nu doar pentru persoane fizice, ci şi pentru IMM-uri. Este foarte important să înţelegem că aceste măsuri se vor folosi pentru toată lumea”, a anunţat FlorinCîţu, după şedinţa conducerii PNL, conform Agerpres.

Citeşte şi: Cum vor beneficia românii de compensări pentru facturile la energie electrică şi gaze de la 1 noiembrie. Virgil Popescu: „Nu trebuie să facă nimic decât să-şi urmărească consumul”

De altfel, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a precizat că, săptămâna viitoare, PNL ar urma să facă amendamente la proiectul de lege privind OUG referitoare la compensarea preţurilor la energie prin care să introducă şi o măsură privind plafonarea.

Popescu a subliniat că PNL va merge pe propria lege pentru a plafona prețurile din energie și nu pe cea a PSD, despre care spune că ar fi greu de implementat.

Avizul Ministerului Energiei la proiectul PSD privind plafonarea preţurilor la energie este negativ, pentru că este inaplicabil, iar această plafonare se face printr-o schemă de ajutor de stat, ce trebuie aprobată de Comisia Europeană, a declarat miercuri ministrul Energiei Virgil Popescu.

Ministrul Energiei şi-a menţinut punctul de vedere şi vineri, când a declarat, la sosirea la Biroul Executiv al PNL, că liberalii vor înainta în Parlament propriul proiect de lege în acest sens.

„Nu putem obliga furnizorii. Mi se pare greu de făcut acest lucru, această lege a PSD. O plafonoare nu mi se pare justificată pentru toată lumea. Măsura plagfonării, dorim să punem un plafon superior. Avem proiectul nostru de lege.

Săptămâna viitoare, dar vorbim de 1 noiembrie”, a spus Virgil Popescu.

Citeşte şi: Virgil Popescu anunţă că PNL va plafona preţul energiei printr-o lege proprie, nu pe cea a PSD


loading...