Cum vor fi păstrate dozele de vaccin anti-COVID la Institutul „Cantacuzino”. Imagini din centrul de stocare

Cele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid care au ajuns vineri, 25 decembrie, în România, vor ajunge sâmbătă la Institutul "Cantacuzino" din București, de unde vor fi transportate ulterior la centrele regionale din țară.

25 dec. 2020, 19:28

Janina Varodin, farmacist la Institutul „Cantacuzino”, Centrul Național de Stocare a vaccinului COVID-19, a explicat în ce condiții vor fi ținute dozele de vaccin.

„Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” reprezintă centrul național de stocare al vaccinului COVID. În cadrul depozitului, colegii noștri sunt de specialitate aistenți de farmacie și farmaciști și sunt pregătiți să lucreze și să gestioneze tot acest proces”, a spus Janina Varodin.

Cadrul medical le-a transmis și un mesaj celor care sunt sceptici în ceea ce privește eficacitatea vaccinului. „Pot doar să-mi exprim o părere personală și să spun că eu mă voi vaccina pentru că suntem într-o perioadă critică și e singura modalitate de a ieși din această pandemie, să ne revenim cu toții și să revenim la o viață normală. Cred că e singura soluție”.

Ce se întâmplă cu vaccinul când va ajunge la Institutul „Cantacuzino”

„În momentul în care va ajunge în depozit la noi, vor urma procesele de recepție, după care va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de -75 de grade. Ulterior acestui proces, va urma procesul de livrare către centrele regionale din țară, din cadrul spitalelor militare. Necesarul de doze de vaccin care va fi administrat pacienților va fi gestionat de centrele de vaccinare din țară”, a mai declarat Janina Varodin.

Prima tranșă simbolică de vaccinuri va fi urmată de o a doua, până la finele anului, când sunt așteptate încă 150.000 de doze de vaccin.

Imaginea emoționantă de Crăciun! „Spiridușii lui Moș Crăciun” sunt pregătiți să-și cunoască familiile

Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. Arafat: „Asistăm la un moment istoric, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat”