Curăţă plămânii consumând usturoi în cel mai potrivit moment al zilei

Usturoiul este recunoscut mai pretutindeni in lume pentru multiplele sale beneficii, pentru care se si foloseste de multe secole pe post de remediu naturist.

28 nov. 2015, 14:56
Curăţă plămânii consumând usturoi în cel mai potrivit moment al zilei

Consumul de usturoi pe stomacul gol poate fi privit din perspective diferite, existand numeroase opinii pe aceasta tema, scrie secretele.com. Unii oamenii recomanda sus si tare aceasta practica, in timp ce altii o coboara la rangul de leac babesc cu efecte neglijabile.

Citeşte şi Supa de usturoi, aliatul care te ajută să învingi răceala, gripa şi…

Fara indoiala, consumul de usturoi pe stomacul gol transforma aceasta leguma intr-un antibiotic puternic, iar multe studii confirma acest lucru. Usturoiul lucreaza mult mai eficient atunci cand este consumat inainte de micul dejun, deoarece atunci bacteriile sunt cel mai vulnerabile, devenind o prada usoara a efectului antibacterian puternic. 

Iata care sunt principalele beneficii ale usturoiului:

– Practica folosirii usturoiului pe stomacul gol este eficienta in multe probleme de stomac, stimuland digestia si crescand apetitul alimentar.

– Majoritatea persoanelor hipertensive care au incercat aceasta metoda sustin ca usturoiul a avut o contributie majora la reducerea simptomelor. Pe langa faptul ca sprijina si regleaza circulatia sangelui, usturoiul previne problemele cardiace si sprijina functia hepatica si functia urinara.

– Exista voci potrivit carora consumul de usturoi pe stomacul gol reduce simtitor problemele neurologice.

– Este eficient pentru dereglari stomacale precum diareea.

– Usturoiul joaca un rol important in reducerea stresului, deoarece reduce aciditatea stomacului. Starile de anxietate si nervozitate genereaza probleme de hiperaciditate gastrica.

– In medicina alternativa, usturoiul se numara printre cele mai puternice alimente pentru detoxifiere.

– Specialistii din domeniul medicinei alternative sustin ca usturoiul este atat de puternic incat poate chiar elimina din organism parazitii intestinali, respectiv preveni boli precum diabetul zaharat, tifosul, depresia, si unele tipuri de cancer.

– Usturoiul vindeca, de asemenea, hemoroizii, constipatia, si otitele. Pentru problemele de otita, se stoarce sucul unui catel de usturoi si se pun cateva picaturi in urechea infectata. In problemele de constipatie si hemoroizi, se fierbe o cantitate abundenta de usturoi intr-un vas, apoi infuzia se foloseste pentru inhalatii.

Citeşte şi Ce nu ştiai despre usturoi. Cum să-l găteşti pentru mai multă savoare

– Usturoiul este foarte eficient si pentru tratarea bolilor respiratorii. Lucreaza uimitor de bine in prevenirea si vindecarea tuberculozei, pneumoniei, catarului nazal, bronsitei, catarului bronsic cronic, congestiei pulmonare, astmului, si tusei convulsive.

Pentru bronsita cronica, poti prepara propriul extract de usturoi combinand intr-o sticla 100 de ml de alcool 90° cu 40 de grame de usturoi spalat bine si taiat cubulete. Preparatul se lasa la macerat timp de cinci sau sase zile, dupa care se strecoara. Se bea zilnic un pahar din acest macerat.

Acelasi preparat poate fi folosit si pentru catar si astm. In acest scop, se recomanda sa torni 15-30 de picaturi de macerat intr-un pahar cu apa, apoi sa adaugi un strop de menta pentru aroma. Bea zilnic cate un pahar din infuzia diluata astfel.

Impotriva tuberculozei, se recomanda sa consumi zilnic un bulb intreg de usturoi. Portiile pot fi distribuite cum vrei pe parcursul zilei. Cel mai indicat este sa folosesti usturoi crud sau usor rumenit in cuptor. Poti prepara inclusiv un sos cu galbenus de ou si ulei. In acest caz, evita sa fierbi lichidul pentru a nu reduce din proprietatile sale medicinale.

Afectiunile bronsice de orice fel pot fi tratate preparand o infuzie din care se recomanda sa bei zilnic cate trei linguri.

Ai nevoie doar de 200 de grame de usturoi, 700 de grame de zahar rafinat, si 1 litru de apa. Fierbe usturoiul in apa, apoi adauga zaharul.
-Usturoiul poate fi folosit inclusiv pentru aplicatii externe, ca de exemplu pentru cataplasme abdominale pentru calmarea simptomelor de raceala.

-O cantitate mica de usturoi poate sprijini tratamentul negilor, ajutand la indepartarea lor fara durere.

-Unii oameni folosesc usturoi pentru a calma durerile de dinti, tinand la radacina dintelui dureros un catel de usturoi zdrobit.

-Usturoiul se recomanda inclusiv pentru calmarea intepaturilor si muscaturilor de insecte si animale veninoase.

Cu toate ca usturoiul este un remediu naturist sigur, se recomanda, totusi, sa consulti sfatul medicului de familie inainte de a incepe orice fel de tratament pe baza de usturoi. Persoanele alergice la usturoi trebuie sa aiba in vedere doua lucruri esentiale: sa nu manance usturoiul in stare cruda, si sa intrerupa imediat folosirea acestuia la instalarea de iritatii cutanate, puseuri febrile, sau dureri de cap.

Unele cercetari au relevat inclusiv faptul ca usturoiul poate genera efecte secundare la persoanele care iau tratamente medicamentoase pentru HIV/SIDA.

In plus, daca nu tolerezi mirosul si gustul usturoiului, iti recomandam sa iei suplimente naturale pe baza de extract de usturoi. Acestea sunt, de regula, disponibile sub forma de capsule.