Curățenia de primăvară 2023. Cum să obții o baie curată cât ai clipi. Trucurile pe care toate gospodinele ar trebui să le încerce

Gospodinele au început deja curățenia de primăvară, iar marea majoritate își pun mâinile în cap atunci când văd cât de multe lucruri au de făcut. Pentru ele, dar și pentru cele care încă nu au apucat să dea startul curățeniei de primăvară avem câteva mici trucuri care le vor ajuta să își curețe baia cât ai zice pește.

26 mart. 2023, 17:08
Curățenia de primăvară 2023. Cum să obții o baie curată cât ai clipi. Trucurile pe care toate gospodinele ar trebui să le încerce

Curățenia de primăvară 2023. Cum să obții o baie curată cât ai clipi. Cu toții știm că primăvara este sezonul perfect pentru curățenie, mai ales că ieșim dintr-o iarnă lungă și grea, iar casele noastre au nevoie de o reorganizare și o reîmprospătare.

Citește și Când trebuie să te apuci de curățenia de Paște. Tradiția de care trebuie să țină cont orice româncă

Curățenia de primăvară 2023. Cum să obții o baie curată cât ai clipi

Pentru o curățenie eficientă, martie este cea mai potrivită lună pentru că temperaturile din termometre sunt moderate spre reci, iar asta ajută practic la reîmprospătarea locuințelor.

Mai mult, a devenit deja o tradiție în România ca gospodinele să înceapă curățenia de primăvară în luna martie, mai ales că se apropie și paștele, iar întregul proces de reorganizare și reîmprospătare durează cel puțin o săptămână.

După cum mai mai spus, noi am descoperit câteva mici trucuri care să te ajute să îți cureți baia cât ai zice pește. Așa că nu o să te mai ținem prea mult timp în suspans și hai să trecem la treabă.

De regulă baia este una dintre încăperile care necesită o atenție sporită și asta în primul rând, din cauza umezelii care poate degrada pereții și îți poate afecta sănătatea.

Atunci când începi curățenia în baie primul lucru pe care trebuie să îl faci este să arunci toate cosmeticele sau medicamentele expirate pentru că de cele mai multe ori, avem tendința de a păstra foarte multe produse pe care nu le mai folosim și a căror termen de garanție a trecut de foarte mult timp.

Apoi, dacă baia ta nu este dotată cu o fereastră și are un ventilator de aerisire este foarte important ca atunci când faci curățenia de primăvară să îl cureți și pe acesta. Însă, în cazul în care ai totuși o fereastră în baie, aerisește încăperea cel puțin 15 minute în fiecare zi.

De asemenea, din cauza acumulării de detergenți și apă, perdelele de dus se pot murdării de aceea este bine să le cureți constant asta dacă nu vrei să investești în fiecare primăvară sume uriașe pe noi perdele.

Ca să obții o baie strălucitoare șterge suprafețele ceramice, dar și gresia și faianța cu produse speciale destinate acestor tipuri de suprafețe, iar la final pune niște lumânări parfumate și de ce nu câteva flori care să absoarbă umiditatea pentru a te bucura de o ambianță plăcută și reconfortantă.
Citește și Trucul pentru care orice gospodină ar trebui să-l ştie. Ce se întâmplă dacă pui detergent în sacul aspiratorului