Curtea Supremă a Turciei a decis: BLOCAREA reţelei de socializare Twitter este ILEGALĂ

Curtea Supremă din Turcia a decis miercuri că blocarea mesajelor pe reţeaua de socializare Twitter este ilegală, a anunţat canalul de televiziune privat NTV.

RomaniaTV.net
02 apr. 2014, 16:29
Curtea Supremă a Turciei a decis: BLOCAREA reţelei de socializare Twitter este ILEGALĂ

Instanţa Supremă a dispus deblocarea reţelei Twitter şi a adresat un ordin dublu Autorităţii turce de telecomunicaţii (TIB) şi guvernului cerându-le să „facă ceea ce este necesar”, potrivit NTV.

Reţeaua Twitter a fost blocată la 20 martie, la solicitarea premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzaţii de corupţie împotriva sa.

Citeşte şi Scandal URIAŞ în Turcia. Un SEX TAPE cu premierul Erdogan şi o fostă MISS închide reţelele de socializare

Un tribunal administrativ din Ankara a dispus săptămâna trecută anularea deciziei Guvernului turc, foarte controversată atât în Turcia cât şi în străinătate, de a bloca accesul la reţeaua Twitter în ţară. Opoziţia turcă şi mai multe organizaţii nonguvernamentale au sesizat justiţia după decizia autorităţilor de la Ankara.

La o săptămână după reţeaua Twitter, guvernul turc a blocat joia trecută accesul la YouTube, după difuzarea pe Internet a înregistrării unei reuniuni confidenţiale care evocă o intervenţie militară turcă în Siria.