Cutremur cu magnitudine 2.8 în Buzău. Cinci seisme în două zile în România

În ultime zile, România a fost lovită de mai multe cutremure, noutatea fiind că nu doar zona Vrancea a generat seisme.

RomaniaTV.net
16 oct. 2015, 06:48
Cutremur cu magnitudine 2.8 în Buzău. Cinci seisme în două zile în România

Cutremur cu magnitudine 2.8 în Buzău. A fost al cincilea în ultime două zile în România.Cu o zi înainte, seismologii au anunţat că o mişcare tectonică a avut loc în zona Vârciorog din Bihor, o zonă unde s-au mai înregistrat cutremure în acest an.

Seismul a avut o magnitudine de 2 pe scara Richter şi s-a produs în dimineaţa de 15 octombrie în Bihor, în zona Vârciorog. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Potrivit seismologilor, cutremurul s-a produs la ora 11:06, la o adâncime de 6 kilometri. Mişcarea telurică a fost localizată la coordonatele latitudine 46.9658; longitudine 22.2808, în zona Vârciorog.

În zona Vârciorog s-au înregistrat mai multe cutremure în acest an, dar toate au fost de intensitate redusă.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,1 grade a avut loc, miercuri seara, în județul Constanța, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului. După aproximativ o oră, un al doilea seism s-a produs, de data aceasta în judeţul Buzău.

Anul trecut, cel mai puternic seism din România a avut loc pe 22 noiembrie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter.