Cutremur cu magnitudine 5.6 în Iran

Un nou cutremur a fost înregistrat miercuri în Iran, după cel cu magnitudine peste 7 din Indonezia.

18 ian. 2023, 15:03
Cutremur cu magnitudine 5.6 în Iran

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a lovit miercuri nord-vestul Iranului, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC), informează Reuters.

EFE plasează magnitudinea cutremurului la 5,4, citând Centrul seismologic din Iran, din cadrul Universităţii din Teheran. Epicentrul seismului a fost localizat în apropierea oraşului Khoy din provincia iraniană Azerbaidjanul de Vest. Presa iraniană nu a raportat deocamdată nicio victimă sau pagube materiale.

Falii geologice majore străbat Iranul, o ţară care s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe cutremure devastatoare.

Cutremur cu magnitudinea 7 în estul Indoneziei

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7 s-a produs miercuri în largul provinciei indoneziene Sulawesi de Nord, a anunţat agenţia de geofizică a ţării, adăugând că nu există vreun risc de tsunami, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific avertizase într-un buletin că există un risc de tsunami până la 300 de kilometri în jurul epicentrului.

Elicopter prăbuşit la Kiev lângă o grădiniţă. Ministrul de Interne, între cei 18 morţi. Reacţia lui Zelenski VIDEO

Potrivit agenţiei indoneziene, epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 64 de kilometri, la 141 kilometri sud-est de oraşul Melonguane.

Un locuitor din oraşul Manado, capitala provinciei Sulawesi de Nord, a declarat prin telefon că seismul a fost resimţit foarte puternic timp de câteva secunde, iar oamenii au fost văzuţi fugind din clădiri. Cu toate acestea, rezidentul a precizat că, până în prezent, nu există pagube vizibile produse de cutremur, iar unii locuitori s-au întors la casele lor.

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade în Indonezia! Există risc de tsunami

Seismul a fost resimţit şi în Insulele Moluce, a anunţat agenţia locală pentru gestionarea dezastrelor.

Indonezia este afectată în mod regulat de seisme şi erupţii vulcanice, din cauza poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.