Cutremur cu magnitudine 5 la o adâncime mai mică de 50 km

Seism cu magnitudine peste 5 în Indonezia, anunţă INFP. Nu a fost emis un avertisment de tsunami, dar ar putea urma replici.

08 oct. 2021, 16:52
Cutremur cu magnitudine 5 la o adâncime mai mică de 50 km

Cutremur putermic în Indonezia. Cutremurul s-a produs, astăzi, la ora locală 17:04 (10:14 GMT), cu epicentrul la 29 km sud-vest de localitatea Calang din districtul Aceh Jaya şi la o adâncime la 46 km.

Cutremur violent, a durat 30 de secunde. VIDEO cu impact emoţional
În ciuda magnitudinii ridicate, Agenţia de Meteorologie şi Geofizică nu a emis, însă, avertisment de tsunami deoarece mişcările seismice nu au declanşat valuri uriaşe, notează Xinhua, citată de Agerpres.

Cutremur şi în Japonia

Camere video instalate la bordul mașinilor, în case, magazine sau pe stradă au înregistrat cutremurul care s-a produs joi în regiunea Tokyo din Japonia. Din imagini se vede că seismul a fost puternic, zgâlțâind clădiri și stâlpi de iluminat. Japonezii, care sunt destul de obișnuiți cu astfel de evenimente, și-au păstrat cumpătul.

Cel mai sângeros atentat din acest an. Sunt zeci de morţi şi peste 100 de răniţi
Seismul s-a produs în timpul unei emisiuni în direct a unei televiziuni, însă prezentatorii au rămas la pupitru și au relatat în continuare.

Mașinile aflate în trafic în momentul cutremurului s-au oprit pe loc, cu luminile de avarie aprinse. Camera montată la bordul unui vehicul a înregistrat cum stâlpii de lumină de pe marginea drumului se clatină puternic de la mișcarea telurică.

Un cutremur puternic a zguduit, joi dimineață, şi provincia pakistaneză Baluchistan. Cel puțin 25 de persoane au murit, iar peste 200 au fost rănite în capitala Quetta, potrivit Reuters. Numeroase clădiri s-au prăbușit. Printre victime se numără femei și copii, relatează BBC. Bilanțul seismului, a cărui magnitudine a fost de 5,9 grade, ar putea crește, se tem autoritățile locale. Operațiuni de salvare sunt în plină desfășurare.