Cutremur cu magnitudine 6.2 la o adâncime de doar 10 kilometri. Se aşteaptă replici

Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs marţi în sudul provinciei indoneziene Java de Est, conform agenţiei naţionale de geofizică, transmite Reuters.

06 dec. 2022, 09:33
Cutremur cu magnitudine 6.2 la o adâncime de doar 10 kilometri. Se aşteaptă replici

Un nou cutremur în Indionezia. Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Nu există risc de producere a unui tsunami în urma seismului, a precizat agenţia.

Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs, la 3 decembrie 2022, în provincia Java de Vest din Indonezia, la o adâncime de 118 kilometri, potrivit agenţiei indoneziene de meteorologie, climatologie şi geofizică (BMKG), conform Reuters.

Cutremur cu magnitudine aproape 4 în Vrancea

Cutremure cu magnitudinea peste 6 pe Richter care au avut loc în cursul anului 2022:

22 noiembrie: Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs în largul coastelor statului mexican Baja California, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).
21 noiembrie: Un seism cu o magnitudinea 5,6 s-a produs în Java de Vest, Indonezia, fiind soldat cu 252 de victime.

11 noiembrie: Un seism cu magnitudinea 7,3 s-a produs în Oceanul Pacific la circa 207 kilometri est de oraşul Neiafu, în Tonga, la o adâncime de 10 kilometri.
9 noiembrie: Trei seisme care au avut magnitudini de peste 6,6 au fost înregistrate, în mai puţin de o oră, la sud de Insulele Fiji din Oceanul Pacific, fiecare producându-se la o adâncime de aproximativ 600 de kilometri. Primul cutremur a avut magnitudinea 6,8, al doilea a fost de 7, iar cel de-al treilea seism a fost de 6,6.
4 noiembrie: Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs în regiunea Golfului California din Mexic, nefiind raportate victime sau pagube materiale.
2 noiembrie: Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs în regiunea Insulelor Sandwich de Sud, la o adâncime de 10 kilometri.

25 octombrie – Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs în nordul Filipine. Seismul a fost resimţit până în capitala Manila, situată la o distanţă de peste 330 de kilometri înspre sud. Sute de replici seismice au fost înregistrate după cutremurul principal. Conform estimărilor din 28 octombrie 2022, seismul a lăsat în urma 84 de răniţi şi a afectat aproximativ 147.000 de persoane. Un total de 4.670 de locuinţe au fost avariate în timpul seismului.

20 octombrie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în largul coastelor sudice din Panama, la o adâncime de 10 kilometri, în Oceanul Pacific, la o distanţă de 62 de kilometri de Boca Chica. A fost resimţit în unele regiuni ale capitalei ţării din America Centrală, Ciudad de Panama.
16 octombrie – Un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,3 s-a produs în largul regiunilor costiere ale Americii Centrale, în largul Oceanului Pacific, la o adâncime de aproximativ 11 kilometri.

Cutremur puternic, de 5 grade, resimțit în insula Evia din Grecia. Au fost patru seisme într-o singură zi

1 octombrie 2022 – O persoană a murit şi mai multe au fost rănite, după ce un seism cu magnitudinea 6 a lovit provincia indoneziană Sumatra de Nord, la o adâncime de 10 km, având epicentrul la 15 kilometri nord-vest de districtul North Tapanuli. Au fost rănite 9 persoane şi 5 case au fost avariate.

22 septembrie – Un cutremur produs în centrul Mexicului, de 6,5 grade, a fost, de fapt, o replică după cutremurul cu magnitudinea 7,7 care a zguduit ţara la 19 septembrie 2022. 2 persoane au murit. Seismul a avut epicentrul la 81 de kilometri sud de oraşul Coalcoman, în statul Michoacan, unde s-a produs şi cutremurul de 7,7 grade.
19 septembrie – Un seism cu magnitudinea preliminară 7,7 s-a produs în largul localităţii La Placita de Morelos din vestul Mexicului, 2 persoane fiind ucise.
14 septembrie – Un seism de magnitudine 7.0 s-a produs în Oceanul Pacific la sud-est de Insulele Loialităţii, Noua Caledonie, la adâncimea de 141 km.
18 septembrie – Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs în sud-estul Taiwanului. A fost înregistrată o persoană decedată şi mai mulţi răniţi.
11 septembrie – Cel puţin 7 persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudinea 7,6 care a lovit Papua Noua Guinee. În urma cutremurului, s-au mai înregistrat răniţi şi avarii la locuinţe şi elemente de infrastructură.
5 septembrie – Bilanţul seismului de 6,8, care s-a produs în sud-vestul Chinei, a urcat, la 8 septembrie, la 82 de morţi.

29 august – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în largul coastelor vestice ale insulei indoneziene Sumatra, în largul insulelor Mentawai, situate la circa 150 de km de coasta de vest a Sumatrei.
23 august – Un seism cu magnitudinea 6, fără victime a fost înregistrat în largul coastelor sudice ale Insulei Sumatra, vestul Indoneziei.

27 iulie – Un seism cu magnitudinea 7,1 s-a produs în nordul Filipinelor, şi a provocat alunecări de teren în această zonă muntoasă care au dus la moartea a 11 persoane şi la sute de răniţi.
2 iulie – Cel puţin 5 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter produs în sudul Iranului, într-o zonă situată la 100 de kilometri sud-vest de portul Bandar Abbas.

22 iunie – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în sud-estul Afganistanului, 44 kilometri de oraşul Khost, la o adâncime de 51 de kilometric, provocând moartea a peste 1.000 de persoane în estul ţării.
20 iunie – Un seism cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter s-a produs în estul Taiwanului, la o adâncime de de 6,8 kilometri.
1 iunie – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 grade pe scara Richter s-a produs în sud-vestul Chinei, la 17 kilometri adâncime. Seismul a avut loc în districtul Lushan, situat în provincia Sichuan.

26 mai – Un seism cu magnitudinea 7,2 a zguduit sudul statului Peru, fără să fie înregistrate pagube materiale sau victime şi având epicentrul în apropierea oraşului Azangaro.
21 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs la nord de arhipelagul norvegian Svalbard. Seismul a avut loc la o adâncime de 2 km.
19 mai – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în proximitatea Insulei Macquarie din sudul Oceanului Pacific, la o adâncime de 29,3 kilometri.
10 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs la aproximativ 200 de kilometri de Papua Noua Guinee, în Marea Bismarck. Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 10 kilometri.
9 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zdruncinat, pentru scurt timp, clădirile din capitala Taiwanului, Taipei, nefiind semnalate pagube.
5 mai – Un cutremur cu o magnitudine preliminară de 6, produs în largul Filipine, a fost resimţit în provincia Davao Oriental din sudul ţării.

21 aprilie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în apropiere de coasta Nicaragua, la o adâncime de 5 kilometri.

31 martie – Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs în estul arhipelagului Noua Caledonie. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la 279 de kilometri sud-est de localitatea Tadine din Noua Caledonie.
22 martie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în zona Dorsala Atlantică, între Oceanul Atlantic de Nord şi Oceanul Atlantic de Sud, cu epicentrul la o adâncime de 10 kilometri. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea 6,6 grade s-a produs în apropiere de oraşul Taitung din sud-estul Taiwanului, la o adâncime de 30,6 kilometri.
16 martie 2022 – Un seism cu magnitudinea 7,4 grade s-a produs în Japonia, fiind emisă o alertă de tsunami pe coasta de nord-est a ţării. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Fukushima. Au fost înregistrate patru decese şi peste 100 de răniţi.

14 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în largul insulei Java din Indonezia.
3 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în largul coastei de est a Taiwanului, seismul fiind resimţit în capitala Taipei. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 19 kilometri, epicentrul a fost localizat în mare, la 56 de kilometri de oraşul Hualien, coasta de est.