Cutremur cu morţi în Guatemala. Seismul de magnitudine 6,8 a declanşat alunecări de teren VIDEO

Două persoane au murit din cauza seismului puternic ce a lovit miercuri Guatemala, declanşând alunecări de teren şi prăbuşiri ale acoperişurilor unor case.

16 feb. 2022, 19:14
Cutremur cu morţi în Guatemala. Seismul de magnitudine 6,8 a declanşat alunecări de teren VIDEO

Potrivit Institutului Naţional de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologie şi Hidrologie (INSIVUMEH), cutremurul a avut loc la ora locală 01:12 (09:12, ora României) şi a fost resimţit în toată Guatemala.

Epicentrul seismului a fost localizat în largul coastei Pacificului, la 16 kilometri est de Tiquisate, un oraş situat în una dintre cele mai sărace regiuni din Guatemala. Seismul s-a produs la adâncimea de 96 de kilometri.

Conform autorităţilor, cele două victime sunt o femeie din Mixco, o suburbie a capitalei, respectiv un bărbat din oraşul montan Quetzaltenango. Ambele victime au murit în urma unor atacuri de cord.

Citeşte şi Tragedie în Mexic: 53 de migranţi morţi şi 54 de răniţi după ce un TIR s-a răsturnat IMAGINI ŞOCANTE

Imaginile de după seism publicate pe reţelele de socializare arată stânci prăbuşite şi copaci smulşi din rădăcini care blochează artere rutiere.

Cutremurul a fost urmat de alte două replici, cu magnitudinea 5, respectiv 4,8, având epicentrul în acelaşi loc, a precizat INSIVUMEH. Seismul a fost resimţit şi în El Salvador şi Mexic.

Citeşte şi Un cutremur puternic, de 6,5, a zguduit Peru. Imagini impresionante surprinse de camere, în timpul seismului VIDEO