Cutremur după cutremur în România. În ce oraşe s-a simţit seismul de vineri seară

Cutremur în România, vineri după-amiază, după ce INFP a anunţat un seism şi dimineaţa. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară. De la începutul lunii decembrie, în România s-au înregistrat nouă cutremure, cu magnitudini între 2,1 şi 4,8 pe Richter.

15 dec. 2023, 16:38
Cutremur după cutremur în România. În ce oraşe s-a simţit seismul de vineri seară
Cutremur în România!

Cutremur în România, vineri după-amiază. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară. Seismul s-a produs în judeţul Arad.

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs, vineri, la ora 15:23, în judeţul Arad, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 15 km în apropierea următoarelor oraşe: la 20 km sud-est de Arad, 44 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

De la începutul lunii decembrie, în România s-au înregistrat zece cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,8 pe Richter.

Cutremur în România cu magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. În ce zonă a fost resimțit
Un cutremur slab cu magnitudinea 3,6 s-a produs vineri dimineaţa, la ora 4:16, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 116,4 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 54km NV de Buzău, 57km E de Brașov, 60km N de Ploiești, 60km SE de Sfântu-Gheorghe, 74km V de Focșani, 88km NE de Târgoviște.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Citește și Un nou cutremur în România. Cum s-a simţit şi ce intensitate a avut