Cutremur în România cu magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. În ce zonă a fost resimțit

Cutremurul a fost înregistrat la ora 4.00, la o adâncime de 116 kilometri. Acesta s-a resimțit în apropierea mai multor orașe precum Brașov, Ploiești sau Târgoviște.

15 dec. 2023, 08:25
Cutremur în România cu magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. În ce zonă a fost resimțit
România, lovită în trei ore de trei cutremure!

La primele ore ale dimineții zilei de vineri, 15 decembrie, un nou cutremur s-a produs în România.

Citește și Un nou cutremur în România. Cum s-a simţit şi ce intensitate a avut

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) informează că un nou cutremur a avut loc în Zona Seismică Vrancea. Seismul de vineri a fost înregistrat la ora 04:16:02, pe raza județului Buzău, la adâncimea de 116,4 kilometri.

Acesta s-a resimțit în apropierea mai multor orașe precum Brașov, Ploiești sau Târgoviște.

Mișcarea telurică din această dimineață a avut magnitudinea de 3.6 pe scara Richter și intensitatea de I grad pe scara Mercalli.

Zona din România în care s-au produs seisme zilele trecute

Potrivit seismologilor de la INFP, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54 km NV de Buzău, 57 km E de Brașov, 60 km N de Ploiești, 60 km SE de Sfântu-Gheorghe, 74 km V de Focșani, 88 km NE de Târgoviște.

Citește și Care sunt cele mai sigure locuri din România în caz de cutremur! Iată harta riscului seismic din țara noastră

Reamintim că săptămâna în curs a debutat cu un cutremur produs în România aproximativ la aceeași oră. Luni, 11 decembrie, un cutremur slab cu magnitudinea 3.2, a fost raportat în aceeași regiuni a țării.

Produs la adâncimea de 116 km, acesta s-a resimțit în apropierea următoarelor orașe: 49 km NV de Buzău, 55 km V de Focșani, 67 km SE de Sfântu-Gheorghe, 72 km E de Brașov, 75 km NE de Ploiești.

În ultimele zile au avut loc mai multe seisme și au fost înregistrate în Gorj, însă specialiștii au explicat că nu au fost periculoase, pentru că au avut magnitudini mici.