Cutremur în Vrancea. Pământul a trepidat şi în zona Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 2,6 s-a produs sâmbătă dimineață în judeţul Buzău. Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în Buzău.

12 nov. 2022, 08:52
Cutremur în Vrancea. Pământul a trepidat şi în zona Buzău

Cutremur în România. Seismul a fost la ora 6.05 în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 113 km.

Gheorghe Mărmureanu, anunț de ultimă oră despre marele cutremur care va lovi România: ”Va avea o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice”

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 64 km E de Brașov, 90 km N de Ploiești, 102 km S de Bacău, 129 km V de Galați, 131 km NV de Brăila, 143 km N de București, 155 km NE de Pitești, 177 km E de Sibiu, 185 km SV de Iași și 208km N de Ruse.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în Buzău, potrivit INFP.

Cutremur cu magnitudine 7.5. A fost emisă alertă de tsunami
Exerciţiu de simulare a unui cutremur duminică

Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) organizează, duminică, cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), un eveniment destinat conştientizării riscului la cutremur. Acţiunea va avea loc duminică, în intervalul 09,00 – 17,00, în parcarea Ministerului Afacerilor Interne din Piaţa Revoluţiei 1A, informează un comunicat al DSU transmis vineri.

„Procesul de pregătire a populaţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi de acordare a primului ajutor continuă, în contextul împlinirii a 82 de ani de la cutremurul din 1940”, arată sursa citată.

La eveniment vor fi prezente Caravana SMURD „Fii pregătit” şi Centrul Mobil de Instruire a Populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă.

Participanţii vor avea ocazia să înveţe tehnici specifice de acordare a primului ajutor medical de urgenţă, să participe la simularea pericolelor ce pot apărea în cazul izbucnirii unui incendiu într-o locuinţă, modul în care pot face faţă condiţiilor meteo extreme, simularea în mod realist a unui cutremur şi modalitatea în care acesta se percepe într-o locuinţă.

Raed Arafat: „Oricând putem avea un cutremur de 5,5, de 6, de 6,5 şi unul de 7”. De ce nu se dau mesaje Ro Alert

Nou cutremur puternic în largul coastei adriatice a Italiei

Continuă şirul de cutremure în largul coastei adriatice a Italiei, după seismul puternic cu magnitudinea 5,7 înregistrat miercuri. Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea 4, s-a produs joi regiunea Marche. Noul seism s-a înregistrat în mare, între Pesaro şi Ancona, şi a fost resimţit la ora 13.35. Cutremurul a fost simţit în mod special la etajele superioare ale clădirilor.

Cutremurul a avut epicentrul în zona Ancona, la o adâncime de 9 kilometri. Alte cutremure au fost înregistrate noaptea trecută, unul de magnitudine 3,5 la ora 23.05 şi altul de magnitudine 2,7 la ora 00.15. Ambele au avut epicentrele la aproximativ 30 de kilometri de Fano.

„Este de aşteptat ca lanţul de cutremure să continue în zilele următoare”, spun autorităţile din Marche, conform Reppubblica.

Între timp, pompierii continuă să verifice stabilitatea clădirilor. În Ancona sunt în jur de 25 de persoane evacuate în acest moment, dar numărul acestora ar putea creşte pe măsură ce inspecţiile continuă.