Cutremur puternic în estul Turciei. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, sute de morţi

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 s-a produs duminică după prânz în estul Turciei. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în provincia Van, potrivit agenţiei de presă Anatolia.

RomaniaTV.net
23 oct. 2011, 12:38
Cutremur puternic în estul Turciei. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, sute de morţi

Institutul american de Geofizică (USGS) a comunicat că seismul din estul Turciei a avut o magnitudine de moment de 7,3, producându-se la o adâncime de 7,2 kilometri.

Seismul a avut loc la ora locală 13.41 (13.41, ora României), la aproximativ 20 de kilometri de oraşul turc Van, situat în regiunea cu acelaşi nume.

Presa turcă relatase anterior că seismul a avut o magnitudine de 6,6.

Numeroase persoane ar putea fi prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii mai multor clădiri în provincia turcă Van, potrivit CNN.

Oamenii au ieşit pe străzi imediat după seism şi sunt aşteptate replici puternice. Între 500 şi 1.000 de persoane au murit în seismul din Turcia, potrivit unei estimări, care deocamdată nu poate fi verificată.

Vicepremierul turc a anunţat că cel puţin 45 de clădiri s-au prăbuşit după seismul de 7,2 grade din sud-est.

Semiluna Roşie au spus că salvatorii au scos mai mulţi răniţi de sub dărâmături în Ercis.  În Van, cel puţin 50 de persoane au fost rănite, iar surse susţin că ar exista între 500 şi 1000 de morţi.