CUTREMURĂTOR. O tânără a murit la scurt timp după ce a născut. Soţul este devastat: „Cum e posibil?”

Tragedie fără margini într-o familie din Satu Mare. O tănără de 30 de ani, aflată la cea de-a doua sarcină, a murit la la Spitalul Judeţean Satu Mare la scurt timp după ce a adus pe lume o fetiţă sănătoasă. În dimineaţa zilei de 23 iulie, tânăra, aflată în travaliu, a fost transportată cu ambulanţa la spital, fiind dusă direct la sala de naşteri. Din păcate, în decursul a doar câteva ore, Anca Cosma a făcut trei stopuri cardiace. Se pare că cel din urmă i-a fost fatal.

26 iul. 2015, 14:05
CUTREMURĂTOR. O tânără a murit la scurt timp după ce a născut. Soţul este devastat: „Cum e posibil?”

Soţul Ancăi a declarat, copleşit de durere, că nu îşi poate explica ce s-a putut intâmpla cu mama copiilor lui, în cele câteva ore pe care le-a petrecut în spital.

„Joi dimineață, în jurul orei 5.00, soţia mea a avut sângerări, motiv pentru care soacra mea a chemat ambulanța. Am vizitat-o pe Anca la spital și chiar am făcut câteva glume cu ea prin geamul de la maternitate”, a spus Răzvan Vezentan.

Bărbatul a povestit, pentru Vocea Transilvaniei, că în jurul orei 9 a primit un mesaj de la soţia sa, în care îi explica ce tratament i s-a administrat şi că aşteaptă naşterea în orice moment.

„Și am așteptat nașterea. Pe la ora 11 o asistentă a venit și m-a anunțat că a salvat fetița, dar mama este în stare gravă. Eu am întrebat ce s-a întâmplat, iar asistenta mi-a zis că mama a făcut stop cardiac și a făcut urgent cezariană pentru a salva fetița. În tot acest timp am așteptat cutremurat timp de 3 ore resuscitarea soției mele”, a declarat, cu ochii în lacrimi, sătmăreanul răvăşit de durere.

În jurul orei 13:30, am fost anunțat că fetița este în siguranță dar mama este in stare gravă în continuare. La orele 14:00 am fost anunțat că soția mea a murit. Întrebarea mea este : „Cum este posibil ca în 2015 să îmi duc soția sănatoasă să nască și să o aduc moarta acasă?”, se întreabă tânărul. 

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat pentru Vocea Transilvaniei că tinerei i s-a făcut cezariană după primul stop cardio-respirator, pentru a salva viaţa micuţei.

„Imediat după ce a fost adusă, femeii i-a făcut rău, fiind constatat un stop cardio-respirator. S-a intervenit de urgenţă şi a fost decisă practicarea operaţiei de cezariană pentru salvarea fătului. După ce fătul a fost expulzat, o fetiţă cu o greutate de 3,100 kg, tânăra a făcut din nou stop cardio-respirator, dar a fost resuscitată şi dusă într-un salon. La scurt timp, a început să sângereze masiv, după care a făcut un stop cardiac neresuscitabil. În jurul orei 14:00, din păcate, a decedat. La nivelul Spitalului Judeţean s-a constituit o comisie de anchetă şi se aşteaptă rezultatul autopsiei. Femeia se afla la cea de-a doua naştere, şi era una dintre gravidele cu toate analizele şi controalele la zi”, a declarat Constantin Demian.