Începe lupta între Dacian Cioloş şi Dan Barna pentru şefia USR PLUS. „O să candidăm amândoi”

Începe războiul pentru conducerea USR PLUS, după ce europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţat, luni seara, că va candida la conducerea partidului. Mai mult, fostul premier a dat de înţeles că vor exista tabere, precum în PNL, pentru că e "Important" să se ajungă la faza la care pot fi luate decizii.

05 iul. 2021, 21:08
Începe lupta între Dacian Cioloş şi Dan Barna pentru şefia USR PLUS. „O să candidăm amândoi”

Dacian Cioloş candidează la şefia USR PLUS, pentru ca partidul să fie unul „cu o identitate politică bine definită”.

„O să candidez, o să candidăm amândoi (şi Dan Barna – n.r.) şi o să facem tot ce e mai bine pentru ca USR PLUS, în următorii ani, să conteze, să fie un partid cu o identitate politică bine definită şi să fie un partid care să demonstreze că dintr-o mişcare politică anti-sistem (…) acum, odată ajunşi la guvernare, să demonstrăm că reuşim să facem acele schimbări. (…) Da, sigur, împreună cu Dan. Şi eu sper să mai fie şi alţi candidaţi, pentru că asta înseamnă un partid viu, sănătos, să fie cât mai mulţi oameni care candidează. Ce mi se pare important este ca, indiferent care va fi rezultatul, după aceste alegeri, USR PLUS să rămână un partid unic, care îşi construieşte calea în schimbarea politicii româneşti”, a declarat Dacian Cioloş, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei, conform Agerpres.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marcel Ciolacu avertizează că pensiile şi salariile vor fi îngheţate. „Trăim o bătaie de joc din partea acestui Guvern. S-au transformat în nişte haiduci invers faţă de cei legendari”

Dacian Cioloş candidează la şefia USR PLUS. „Important e să ajungem la faza la care putem lua decizii”

Întrebat dacă şi în USR PLUS vor exista tabere, precum în PNL, Dacian Cioloş a dat de înţeles că discuţiile sunt fireşti într-o competiţie internă.

„Cum să nu? Dar noi le avem demult. Şi ţineţi minte, în urmă cu un an – doi, când ne criticaţi că sunt scandaluri în USR PLUS şi vă spuneam că sunt dezbateri fireşti? Ei, le întâlniţi acum şi la alte partide şi sunt dezbateri fireşti. O să fie dezbateri tot timpul, pentru că în momentul în care suntem complet aliniaţi o să fim şi mai săraci în idei, probabil. Important nu e că sunt discuţii şi opinii diferite. Important e să ajungem la faza la care putem lua decizii şi mai ales putem să le punem în aplicare”, a spus Cioloş, potrivit sursei citate.

Surse politice din interiorul USR PLUS au precizat că Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să se retragă amândoi din competiția pentru șefia partidului și să susțină un alt candidat, pentru a nu crea o ruptură între USR și PLUS, conform Hotnews. Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna nu a fost de acord cu varianta propusă de Dacian Cioloș de a se retrage amândoi din competiția pentru șefia partidului și a spus că a participat la „toate luptele pe care USR-PLUS le-a avut” şi că vrea să meargă mai departe.

Citeşte şi: Florin Cîţu explică de ce au fost transferaţi în străinătate cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia. „Ministerul Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv”