Dacian Cioloş cere votul pentru un guvern de criză. „Rezultatele bune sau proaste le vom împărţi împreună cu cetăţenii României”

Premierul desemnat Dacian Cioloş s-a adresat miercuri plenului Parlamentului, discursul în care a cerut votul de investitură al noului cabinet fiind centrat pe pandemie şi situaţia epidemiologică din ţară.

20 oct. 2021, 11:19
Dacian Cioloş cere votul pentru un guvern de criză. „Rezultatele bune sau proaste le vom împărţi împreună cu cetăţenii României”

Dacian Cioloş le-a cerut parlamentarilor să dea un vot pentru un guvern de criză, pentru a oferi împreună un exemplu de responsabilitate cetăţenilor, subliniind că îşi asumă atât „propria vină a superficialităţii şi indiferenţei din trecut, cât mai ales ceea ce poate fi făcut de acum înainte”.

Vin aici, astăzi, în faţa dumneavoastră pentru a vă cere un vot pentru un guvern de criză în baza unui mandat oferit de preşedintele României. Vin în faţa dumneavoastră cu dorinţa de a încerca să oferim împreună un exemplu de responsabilitate cetăţenilor acestei ţări şi vreau să accentuez cuvântul ‘împreună’, pentru că indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele bune sau proaste le vom împărţi împreună cu cetăţenii României„, a declarat Dacian Cioloş în plenul Parlamentului, la şedinţa de învestire a guvernului.

Citeşte şi Zi decisivă pentru Guvernul minoritar USR. Dacian Cioloş cere votul Parlamentului. „Sunt aici pentru a-mi asuma propria vină a superficialităţii”

Premierul desemnat a evidenţiat că România se află într-un moment de criză profundă, care nu mai poate fi negată sau ignorată. „Din acest motiv, aş dori şi v-aş propune ca această şedinţă să nu fie una a discursurilor politice care să se concentreze pe adversar, pentru a marca nişte puncte electorale. Nu sunt aici pentru a ataca pe nimeni şi nici pentru a ţine discursuri memorabile, prin care să aduc anateme şi să caut vinovaţi.

Sunt aici pentru a-mi asuma propria vină a superficialităţii şi indiferenţei din trecut şi mai ales pentru a-mi asuma ceea ce poate fi făcut de acum înainte. Sunt aici pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor acestei ţări într-un moment de criză şi acest lucru nu poate fi realizat decât prin intermediul dumneavoastră, pentru că dumneavoastră îi reprezentaţi pe cetăţenii României„, a mai spus Dacian Cioloş, în Parlament.

Citeşte şi Gafa momentului în Parlament! Dacian Cioloș a cerut moment de reculegere pentru „cei 40 de români care și-au pierdut viața în pandemie”