Dacian Cioloş prezintă priorităţile parlamentarilor USR-PLUS: „Eliminarea pensiilor speciale, repararea legilor justiţiei şi reforma din Sănătate”

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a declarat că priorităţile parlamentare din această sesiune a Legislativului sunt eliminarea pensiilor speciale, repararea legilor justiţiei şi înfiinţarea unei comisii de Cod electoral care să unifice legislaţia într-un singur act care să prevadă alegerea primarilor în două tururi.

01 feb. 2021, 13:09
Dacian Cioloş prezintă priorităţile parlamentarilor USR-PLUS: „Eliminarea pensiilor speciale, repararea legilor justiţiei şi reforma din Sănătate”

Dacian Cioloş a mai scris luni pe Facebook că printre obiectivele parlamentarilor Alianţei se mai află scăderea numărului de parlamentari, evaluarea mărimii şi distribuţiei subvenţiei pentru partide şi simplificarea votului prin corespondenţă.

„Merg astăzi în Parlament la deschiderea sesiunii din acest an pentru a stabili cu colegii din USR-PLUS priorităţile de reformă aşteptate de cei care ne-au votat.

– Un calendar clar cu urgentarea eliminării pensiilor speciale pentru demnitari şi pentru categoriile la care nu se justifică această excepţie de la contributivitate.

– Repararea legilor justiţiei măcelărite de PSD.

– Înfiinţarea unei comisii de cod electoral pentru a unifica legislaţia într-un singur act care să prevadă alegerea primarilor în două tururi, scăderea numărului de parlamentari, evaluarea mărimii şi distribuţiei subvenţiei pentru partide, vot prin corespondenţă simplificat.

– Găsirea rapidă în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii a soluţiilor legislative pentru o reformă reală şi finanţare suficientă”, a scris Dacian Cioloş luni pe Facebook.

Dacian Cioloș, după tragedia de la Matei Balș: ”E posibil să nu fie ultima oară”

Președintele partidului PLUS a postat un mesaj despre tragedia petrecută în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Dacian Cioloș susține că exista posibilitatea ca aceasta să nu fie ultima oară când un dezastru de acest gen se întâmplă.

”Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag la Spitalul Matei Balș. Scriu aceste cuvinte cu sufletul împovărat de această dramă și știu că e posibil să nu fie ultima oară când va trebui să trecem prin așa ceva. Sistemul a fost distrus sistematic în România și rezultatul nu poate fi altul până când nu vom înțelege că dacă nu există asumare politică vom continua să plătim în vieți omenești. Scenariile tragediilor prin care pot trece cetățenii nevinovați sunt nesfârșite. Atât de gravă este situația. Nici nu vreau să mă gândesc la posibilitatea unui cutemur sau a unor alte dezastre naturale. Până acolo, avem defecțiuni care nu ar fi trebuit să apară și iată că ele lasă în urmă familii distruse.

Sunt convins că urmează anchete și se vor găsi vinovații, dar știm împreună că acest fapt nu va repara în niciun fel pierderea familiilor îndoliate. E nevoie de mai mult. Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă. Orice ezitare sau îndoială se va plăti în viitorul apropiat. Un proverb chinezesc spune că: „Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum”. Prefer ca cei de peste 20 de ani să nu știe că am muncit noi acum ca ei să nu se afle în pericol, decât să-și plângă apropiații pentru că ne-am împiedicat noi acum în sensibilitățile politice ale unuia sau ale altuia” , este mesajul postat de președintele PLUS.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre ancheta în cazul Matei Balş: „Mă interesează să văd ce măsuri s-au implementat după tragedia de la Piatra Neamţ”


loading...
Partenerii noștri