Dan Andronic, audiat în aceeaşi zi la DNA şi la Parchetul General

Jurmalistul Dan Andronic a fost audiat, joi dimineaţă, de procurorii anticorupţie în dosarul în care este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, dosar în care mai sunt anchetate Elena Udrea și Ioana Băsescu. La câteva ore distanţă, jurnalistul a fost audiat ca martor şi la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009.

RomaniaTV.net
11 mai 2017, 07:10
Dan Andronic, audiat în aceeaşi zi la DNA şi la Parchetul General

UPDATE Dan Andronic a venit, joi, la Parchetul instanţei supreme, fiind citat în calitate de martor pentru a fi audiat în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009, în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

 Dosarul a fost deschis în urma informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic, conform cărora „există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice şi persoane, altele decât cele prevăzute de lege”.

 În acest dosar, procurorii Parchetului instanţei supreme au audiat, în calitate de martor, mai multe persoane, printre care fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu.

UPDATE Dan Andronic a declarat la ieşirea de la DNA că va declaraţii şi la Parchetul General, acolo unde a fost citat în calitate de martor. El a mai spus că la Parchet va povesti ce a scris şi în ziar şi că nu va schimba nimic din declaraţiile pe care le-a dat până acum. 

”Sunt acte procedurale pe un dosar mai vechi”, a spus Dan Andronic, la sosirea la sediul DNA.

„La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni, suspectul Andronic Dan-Cătălin, în depoziția luată sub jurământ, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA au dispus, în septembrie 2016, efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu, Gheorghe Nastasia și Giovanni-Mario Francesco, într-un dosar privind fapte de corupție săvârșite în legătură cu campania electorală pentru alegerile prezidențiale din anul 2009.