Dan Barna, despre intrarea la guvernare: „USR-PLUS va forma un Guvern cu PNL după alegeri”

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat, joi, că Alianţa USR-PLUS va intra la guvernare împreună cu PNL după alegerile parlamentare.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 14:51
Dan Barna, despre intrarea la guvernare: „USR-PLUS va forma un Guvern cu PNL după alegeri”

„Este în mod natural și previzibil că USR PLUS va forma viitorul guvern stabil al României cu PNL după alegeri. Dar acest lucru se va baza pe proiecte foarte concrete.

Există acele coaliții în care se bat niște funcții și există și tipul de guvernare pe proiecte foarte concrete cu obiective specifice de la început. În felul acesta, o colaborare foarte onestă cu PNL este posibilă. Eu zic că sunt șanse bune ca USR PLUS împreună cu PNL să treacă de pragul pentru un guvern stabil”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Înainte de izbucnirea crizei generate de pandemia de coronavirus, Dan Barna susţinea că asistăm la un „poker politic” şi că „praful de stele” de pe umerii preşedintelui Iohannis şi ai premierului desemnat Ludovic Orban „s-a risipit” , iar PNL dă dovadă de aroganţă în spaţiul online. 

Barna: Praful de stele de pe umerii lui Iohannis şi Orban s-a risipit. Astăzi vedem un PNL arogant şi asistăm la un poker politic

Mai mult, liderul USR a atacat PNL, spunând că cele mai multe promisiuni făcute de liberali partidului său s-au dărâmat de-a lungul timpului.

Dan Barna acuză un blat între PNL şi PSD. Reacţia lui Rareş Bogdan

De cealaltă parte, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat modul în care au avut loc, în februarie, audierile miniștrilor Cabinetului Orban în Parlament, adăugând că prin limbajul folosit și prin atacurile la persoană se arată că există un deficit serios de democrație în țara noastră. 

„Adică USR și PSD votând împreună împotriva celui care a avut curajul să desecretizeze rapoartele din 10 august și să le trimită integral către DIICOT, adică împotriva ministrului Vela, fără nicio explicație”, a mai spus Rareş Bogdan. 

Rareş Bogdan a răbufnit în direct: „S-au depăşit limitele! USR şi PSD au votat împreună”