Dan Barna, despre tergiversarea dosarului 10 august: „Nu uităm. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de regimul Dragnea”

Dan Barna acuză justiţia că nu-şi face datoria în dosarul 10 august, care, spune liderul USR, a fost transformat într-un "cartof fierbinte" aruncat de la o instanţă la alta.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 14:51
Dan Barna, despre tergiversarea dosarului 10 august: „Nu uităm. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de regimul Dragnea”

„Azi, doi ani mai târziu, încă nu știm adevărul despre intervenția din acea zi. Deși sunt sute de plângeri ale victimelor și mii de minute de filmare care documentează intervenția în forță a autorităților, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranța că acea zi va fi uitată. Nu uităm. Iar justiția română trebuie să știe că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român.

Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit și acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare. Zilele astea strângem semnături pentru candidații USR PLUS la alegerile locale. Vor veni apoi și alegerile parlamentare. Mandatul nostru va cuprinde inclusiv obligația de a nu mai lăsa niciodată astfel de lucruri să se întâmple.”, a scris pe Facebook Dan Barna.

DIICOT a clasat, inițial, părți din dosarul „10 august”, între care și acuzaţiile faţă de şefii din Jandarmerie, care au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Ulterior, în 4 august, DIICOT a decis redeschiderea cauzei. Luni, 10 august, Curtea de Apel București şi-a declinat competenţa, astfel că dosarul va ajunge la Tribunalul Bucureşti.

Citeşte şi: Dosarul 10 august. Curtea de Apel şi-a declinat competenţa. Cazul se judecă la Tribunalul Bucureşti