Dan Barna îl compară pe Klaus Iohannis cu Vadim Tudor şi Traian Băsescu. „Arunca diverse fente comunicaţionale”

Dan Barna a criticat mesajul transmis de Klaus Iohannis cu privire la proiectul referitor la autonomia Ţinuţului Secuiesc, adoptat tacit de Camera Deputaţilor şi respins ulterior de Senat. Liderul USR susţine că afirmaţiile preşedintelui sunt regretabile, fiind asemănătoare celor cu temă naţionalistă ale lui Vadim Tudor sau ale lui Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 13:21
Dan Barna îl compară pe Klaus Iohannis cu Vadim Tudor şi Traian Băsescu. „Arunca diverse fente comunicaţionale”

„Faptul că preşedintele României, şi asta e foarte important, a decis să adopte astfel de mesaj, specific anilor ’90, sunt afirmaţiile din intervenţia domniei sale, foarte asemănătoare cu afirmaţiile lui Vadim Tudor. Faptul că a ales să adopte un astel de mesaj arată că a ales, cumva, ca să facem o comparaţie proximă, cu aceeaşi tehnică pe care a folosit-o, ani de zile, Traian Băsescu, când arunca diverse fente comunicaţionale către societate în încercarea de a evita temele stringente ale zilei”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, miercuri, conform Mediafax.

Liderul USR susţine că este vorba doar despre o temă naţionalistă „vezi, Doamne a Ardealului care va fi vândut Ungariei”, însă nimeni nu îşi pune problema, în mod real, că acest lucru s-ar întâmpla.

Dan Barna a mai afirmat că este vorba despre o tehnică veche de politică, „o încercare de capitalizare electorală pe sectorul ultranaţionalist din România”.

Deputatul pune problema adoptării tacite a proiectului pe seama „incompetenţei a ceea ce înseamnă fluxul legislativ a domnului Ciolacu şi PSD”.

Klaus Iohannis: PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Marcel Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban?

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democraţii că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înţelegeri se fac în Parlamentul României”.

Un proiect de lege care prevede că Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Proiectul a fost respins de Senat, care este for decizional.

Şedinţă de urgenţă la Senat. Proiectul de Lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins