Dan Barna şi-a depus candidatura pentru prezidenţiale la BEC: Iohannis a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc

Dan Barna şi-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Alianţa USR-PLUS a strâns aproape 400.000 de semnături. Întrebat despre preşedintele Klaus Iohannis, Barna a declarat că acesta "a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc şi se prăbuşea".

20 sept. 2019, 07:37
Dan Barna şi-a depus candidatura pentru prezidenţiale la BEC: Iohannis a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc

Candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a venit la Biroul Electoral Central însoţit de liderul PLUS Dacian Cioloş şi de mai mulţi membri ai alianţei USR-PLUS, printre care Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea şi Cristina Prună.

„Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidenţialele, parlamentarele şi localele. (…) În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii aşa cum ne-am obişnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate. Este momentul să avem obiective importante şi să ne ţinem de ele, este momentul în care putem să însănătoşim România. Este nevoie de viziune şi hotărâre. (…) România are nevoie de un preşedinte full-time, România are nevoie de un preşedinte prezent în fiecare zi în viaţa ţării. Eu voi fi în turul al doilea cu siguranţă şi voi fi următorul preşedinte al ţării”, a spus Dan Barna, la BEC.

Întrebat despre preşedintele Klaus Iohannis, Barna a declarat că acesta „a fost un pompier pentru momentele în care casa a luat foc şi se prăbuşea”.

„Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”, a completat candidatul Alianţei USR – PLUS.

La rândul său, Dacian Cioloş a spus că România are nevoie de o schimbare şi Dan Barna vine în faţa alegătorilor cu o echipă.

Suntem încă o data în faţă dumneavoastră cu ajutorul susţinătorilor şi a celor care cred în proiectul nostru, în faptul că putem schimbă România în bine. Avem aici semnăturile care o să îl ducă pe Dan Barnă spre Cotroceni”, a spus Dacian Cioloş.

Guvernul Viorica Dăncilă „nu mai conduce legitim” iar Alianţa USR-PLUS este gata să preia guvernarea imediat ce va avea o majoritate în Parlament, a mai spus Cioloş.

„Doamna Dăncilă nu mai conduce un guvern legitim. Şi doamna Dăncilă, într-o ţară democratică, cu o clasă politică cu bun simţ, ar trebui să se prezinte în faţa Parlamentului şi să ceară acest vot de încredere. Pentru că acest guvern nu mai conduce legitim, nu mai are majoritate în Parlament şi nu mai are nici structura coaliţiei politice aşa cum a fost la început. Deci, sunt mai multe mijloace prin care acest guvern poate şi trebuie să plece”, a declarat liderul PLUS.

Întrebat când intră USR-PLUS la guvernare, el a spus: „Imediat ce avem majoritatea în Parlament cu care să putem guverna”.

 

Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Liderul PSD, aşteptată de susţinători la BEC

Potrivit Hotărârii de Guvern care stabileşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00.

În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Până acum şi-au mai depus candidaturile candidatul PSD Viorica Dăncilă şi cel al PMP Theodor Paleologu. Tot vineri este aşteptat să-şi depună candidatura şi Klaus Iohannis.

Ludovic Orban: PNL a strâns peste 2,2 milioane de semnături pentru Klaus Iohannis